fbpx Тази Коледа с... д-р Елиза Георгиева | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тази Коледа с... д-р Елиза Георгиева

Водеща снимка
Да

Тази Коледа с... д-р Елиза Георгиева

Д-р Елиза Георгиева е управляващ съдружник на МБАЛ Свети Панталеймон - Плевен. Правили сме неведнъж интервюта с нея за професията на лекаря. Като всички медицински работници и тя от първия ден на пандемията всеки ден е изправена пред кризисни моменти. Дни преди Коледа успяхме да я помолим за няколко минути послание към читателите.

„2020-та е годината, която ми даде най-важните уроци и то по най-трудният начин. Тя започна с много очаквания и надежда в личен план, защото непосредствено преди началото й имах сериозни здравословни неразположения и страдания.

2020 ме научи на смирение! 2020 ме научи на приемане! 2020 ме научи на наслаждаване на малките неща. Година, трудна за мен, семейството ми и колегите ми. Преживяхме дни на борба за здраве и живот в буквалния и преносен смисъл.

Очаквам Коледа със светли мисли, с надежда и вяра. На себе си пожелавам да съм здрава и да не забравям научените уроци. На читателите пожелавам да вярват на науката и професионализма, и на българските лекари. Да се научат да приемат обективната реалност и да постъпват разумно и отговорно. Нека бъдем по-добри, защото доброто носи добро!“.

Снимката, която д-р Георгиева ни изпрати, е от много специален момент за нея, в който след тежки здравословни моменти, отново се връща към себе си и започва да "диша" отново, докато не идва пандемията.