fbpx Едно от най-големите изкуства е балансът между работата и семейството | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Едно от най-големите изкуства е балансът между работата и семейството

Зад сцената - Даниил Дукат

Едно от най-големите изкуства е балансът между работата и семейството

 
В рубриката ни зад сцената ви срещаме с един от нашите автори – Даниил Дукат. От две години той пише статии на тема успешни продажби и техните специфики в различните браншове. Самият той е консултант по успешни продажби. Смесената му кубинска и руска кръв го правят динамичен и интересен човек, с много чувство за хумор. Завършил е висшето си образование в България в НБУ и от 20 години се е „закотвил“ в страната ни. Вижте другото му „аз“.   
 
Кое е другото ти „аз“ отвъд професията?
- Има една много хубава поговорка - „Всеки възрастен мъж е случайно оцеляло хлапе“. Е, това съм аз – случайно оцеляло хлапе, което е разбрало, че няма лесни пътища и вече сам си избирам най-трудните:)
 
На какви обороти живееш?
- На луди обороти. Добре, че и жена ми е така, та нямаме голям дисбаланс в това отношение. Както често си казваме:„За да се почувстваш човек, трябва преди това да се помъчиш“.
 
Смяташ ли, че имаш какво още да учиш?
- Аз мисля, че човек е жив, докато се учи. При това всеки ден. Надявам се да поживея известно време, така че ми предстои много учене J Особено в наши дни без постоянно обучение няма развитие. Напоследък поради огромното количество информация е важно не само просто да се учиш, а и правилно да подбираш от кого и на какво ще се учиш иначе няма да стигне времето за всичко. В този смисъл за мен най-добрият начин за обучение е чрез практика с наставник, който вече е постигнал това, което искаш да знаеш.
 
Ако ти кажат сега, че имаш възможност да избереш дестинация за пътешествие, за къде би тръгнал?
- Щях доста да се замисля за избор измежду Куба, Северна Корея, Тибет, Израел, Антарктида и Перу. И накрая щях да избера Куба – viva Cuba libre! (явно кубинската част на ДНК-то ме зове).
 
Кои изкуства харесваш?
- Винаги съм се възхищавал на изкуството на баланса между работата и семейството. Също така се опитвам да постигна някакви начални нива на изкуството за лична ефективност и всеки ден се мъча да прозря тайните на комуникация между родителите и деца. И напълно се предадох пред изкуството за домашно почистване – знам, че не съм съвършен.
 
За какво отдаваш време на себе си?
- На първо място за обучение. От известно време се опитвам да спазвам правилото „1 ден=1 книга“. Е, невинаги успявам, но като цяло е много полезно и в същото време разтоварващо.
На второ място спорт, без него някак си се „съсухрям“.
 
Кое те дразни в отношенията?
- Като че ли няма кой знае какво толкова. Като цяло не се дразня много, гледам по-оптимистично на живота.
 
Колко често се ядосваш и на какво най-вече?
- Задавате този въпрос на баща на 3 момчета, при това доста „весели“. Мисля, че отговорът е ясен J Ако трябва да съм честен – най-вече на себе си. За това, че не съм достатъчно бърз, продуктивен, смел, и т.н. Работя по въпроса…
 
 
На каква цена би напуснал България?
- Цял живот сменям държави, но в България се задържах най-дълго. Определено е хубаво място за живот и за бизнес и ще се радвам да поостана по-дълго.
От друга страна – както каза един човек, от който много уча – „Ако имаш чувството, че напълно контролираш колата – значи се движиш недостатъчно бързо“. В този ред на мисли – аз не искам да контролирам живота си, отворен съм за по-висока скорост.
 
Любими храни?
- На първо място – шопската салата.  Мога да я ям всеки ден. От Израел се запалих по хумус и нахут, от Куба – по авокадо и ориз с боб, от Русия – по пелмени и сельодка под шуба, от България – сирене по-шопски и …шопската салата J
 
Любими напитки?
1. Вода – какво по-хубаво за организъм, състоящ се на 70% от вода
2. Квас – нищо по хубаво за горещите дни
3. От топлите – силен черен чай, без захар – обичам тази специфична горчивина, която ободрява в пъти по-добре от кафето.
 
На какъв подарък би се зарадвал?
- Жив тренинг, а по добре коучинг от Den Kennedy, Jeff Walker, Tony Robbins, Andrei Parabellum…
 

Facebook коментари