fbpx Технологиите ще бъдат поставени на изпитание в Антарктида | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологиите ще бъдат поставени на изпитание в Антарктида

Технологиите ще бъдат поставени на изпитание в Антарктида

 

Британските полярни изследователи Бен Сондърс и Тарка Л’Херпиниере потеглиха от Scott’s Hut, Антарктика, в първия ден от пътешествието, което отбелязва рекорд, от единия край на континента - до Южния полюс и обратно, с помощта на най-новите Intel технологии.
С дължина 1800 мили, това ще бъде най-дългото полярно пътешествие в историята, без помощници, и първото изпълнение на легендарната злополучна експедиция на капитан Скот, Тера Нова, през 1910-1912 година.

Бен ще споделя напредъка си по време на пътуването с милионна аудитория от целия свят чрез базираните на четвъртото поколение процесори Intel® Core™ Ultrabook™, които ще му дадат възможността да прави снимки и видео онлайн. Бен е взел със себе си базирани на Intel Sony VAIO® Pro Ultrabook™ и Panasonic Toughbook AX2 2-в-1 в най-големия ненаселен район на света, което е първенство както при изследването, така и при персоналните компютърни технологии.
Саймън Ламбдън, Senior User Experience Engineer, Intel, който отговаряше за изпитанията на технологиите през последните 6 месеца, коментира:“Бен и Тарка са екипирани с най-новата, 4то поколениe Intel® Core™ процесорна технология, която им дава възможност да споделят своето пътешествие в подробности, които са без прецедент. Intel тества технологията в продължение на 6 месеца, за да осигури това ултрабуците да издържат на всякакви метеорологични условия, в унисон с приключенията на изследователите по пътя.“

Бен Сондърс е пионер полярен изследовател. Един от само трима човека в историята, които са покорявали на ски съвсем сами Северния полюс (предизвикателство, което Рейнолд Меснер нарече: „десет пъти по-опасно от Еверест”). На 26 годишна възраст, Бен беше най-младият изследовател, който завърши това начинание за последните над десет години. Той постигна този подвиг през 2004 г., в условия, които НАСА нарече” най-лошите от началото на рекордите’’ и така постави рекорда за най-дълго самостоятелно Арктическо пътешествие, извършено от британец. Оттогава никой не е повторил експедицията.

Facebook коментари