Turkish Airlines с ново стратегическо партньорство

Turkish Cargo, част от Turkish Airlines, един от най-големите дистрибутори на товари, китайската компания ZTO Express, и базираната в Хонг Конг PAL Air Ltd. сключиха споразумение за партньорство. То бе подписано в Истанбул от Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, Мейсон Лай, председател на ZTO Express, и Вивиан Лау, вицепрезидент на PAL Air Ltd. Сътрудничеството е считано не само за силен стратегически ход от страна на Турция малко преди отварянето на най-новото летище в Истанбул, но и за особено важно цялостнo решение за световния транспортен бизнес.

„Чувствам се изключително горд да ви приветствам на церемонията по подписването на партньорското споразумение между най-големите марки на Китай и Турция. Ние, Turkish Airlines, заедно със ZTO Express и PAL Air Ltd. обявяваме подписването на Меморандум за разбирателство, за да изградим съвместно предприятие, което да функционира под името Global Express/Courier, с фокус главно върху световния пазар на електронна търговия, предоставяйки цялостни куриерски услуги от врата до врата. Щастливи сме, че предприемаме тази стратегическа крачка заедно със силното партньорство на ZTO и с нашия дългогодишен трансграничен партньор за спедиция PAL Air Ltd. от Хонг Конг. След като нашето съвместно предприятие бързо достигне до функционално и оперативно ниво, се очаква то да заеме своето място сред най-големите интегратори в света. След 5 години то ще генерира над 2 млрд. долара приходи. Очаква се растежът да продължи постепенно успоредно с ръста в търсенето на електронна търговия. Новото летище в Истанбул ще бъде открито на 29 октомври тази година и ще бъде основен работен център на Turkish Airlines.

Мащабният хъб постепенно ще осигури на Turkish Cargo товарен капацитет до 4 млн. тона, като така компанията ще стане една от 5-те най-големи за въздушен товар в света. Благодарение на този център в Истанбул и чрез съвместното ни предприятие, потокът на продукти за електронна търговия в световен мащаб ще осигури максимална стойност на нашите клиенти по целия свят“, каза Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines.

Услугите на новото съвместно дружество, което ще се намира в Хонг Конг, ще включват всички логистични дейности, осигуряващи изпращане/доставка от врата до врата: камиони, взимане от начална точка и дистрибуция, товарен транспорт, разтоварване и доставка. Включено ще бъде още управлението на складовете, както и на веригата за снабдяване и доставка, когато това е необходимо.