fbpx Ученици ще си купуват облекло със знания по финансова грамотност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици ще си купуват облекло със знания по финансова грамотност

В подкрепа на усилията си за повишаване на финансовата грамотност на следващите поколения, Visa стартира кампанията Pocket Science, насочена към тийнейджъри от 9 до 11 клас. Специализираният сайт www.pocketscience.bg е създаден като онлайн магазин, в който учениците са изправени пред предизвикателството да научат ключови теми за финансите, да тестват знанията си и да печелят различни точки от всеки тест. Точките служат като виртуални пари и могат да се използват за закупуването на дрехи, брандирани с интересни финансови слогани като FINEance, Savings 4 Life, 0% Interest, Deposit Queen и др.
Кампанията е разработена в партньорство с дигиталната творческа агенция NEXT-DC и предизвика голям интерес сред учениците, като само за първите няколко дни регистрираните потребители надхвърлят 1280, направените тестове са над 5140 и са подписани 560 петиции от повече от 330 училища. Общо над 600 са закупените дрехи с финансови знания и в момента се подготвя втората колекция от дрехи.

„Това, което прави нашата програма различна, е потенциалът да има реален ефект и да направи разликата по отношение подобряване уменията на тийнейджърите в областта на финансовата грамотност. „Нашите пари“ постоянно се разраства и  е отворена за всички училища, които искат да участват. Дигиталната кампания има за цел да насърчи учениците да научат основите на финансовата грамотност и да бъдат възнаградени за своите усилия под формата на стилни дрехи и аксесоари, в замяна на знанията си по икономически теми,“ казва Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Освен да си „купят“ стилни дрехи и аксесоари срещу знания на www.pocketscience.bg, учениците могат да подпишат петиция за присъединяването на своето училище към програмата „Нашите пари" в своята учебна програма като свободно избираем предмет или като част от час на класния.