fbpx Умна машина извайва перфектно тяло | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Умна машина извайва перфектно тяло

Естетичната медицина работи с пълна пара за перфектната визия и добро самочувствие. Последното изобретение, с което ни изненадва е авангардна машина, благодарение на която можем да се сдобием с перфектната фигура на топ-манекенка от световните подиуми. Повече за иновативната технология разказва кинезитерапевта Боряна Тимнева от клиника Jewel skin.

Известно е, че хубавото тяло се получава само след усилени тренировки или хирургическа корекции. Може ли обаче една машина да постигне същия ефект?

- Досега наистина беше така - единствено физически упражнения и хирургическа намеса можеха да направят тялото ни съвършенно. Днес обаче жените иматтрета, не изискваща никаква „саможертва” възможност - и това е ICOONE. Новопроектираният медицински апарат има изключителни възможности за премахването на различни несъвършенства както в областта на тялото, така и на лицето. Отпуснато дупе, двойна бръдичка, целулит, бръчици, повяхнала кожа са само част от проблемите, които тази уникална машина решава.

Двойната брадичка е един изключително неприятен естетичен проблем. Действително ли тази умна машина може да ни помогне да изваяме лебедова шия?

- Да, това е напълно възможно. Кинезитерапевтът използва за целта един от четирите специални накрайници за лице. Чрез микро алвеоларна стимулация на съединителната тъкан се извършват три отделни действия - дренаж и натиск, стягане на кожата и ритмична стимулация. Изчислено е, че точно 10 минути са напълно достатъчни за една процедура за премахване на двойната брадичка и за стягане контура на долната част на лицето. Необходими са обаче 12-15 процедури, 2 пъти седмично за да имаме ефект.

Казвате, че става дума за революционна технология, какво е новото?

- В основата на апарата е патентованата технология Roboderm, която осъществява 1180 микростимулации на 1 кв. дециметър чрез т.нар микроалвеоларен метод, който позволява прецизно и деликатно третиране на тъканите. Машината е снабдена с различни наконечници с ролери, които имат множество микроотвори, създаващи мулти-микро алвеоларна стимулация. Тя съдържа и най-малкия моторизиран ролер в света, с който се достигна и до трудно достъпни места по тялото. Тази мулти-микро алвеоларна стимулация има деликатно и прецизно действие и може да се прилага както за дупето и тялото, така и за лицето, шията и бюста.

Разкажете как действа?

- Действието много наподобява ръчния масаж, но с далеч повече „екстри”, които човешката ръка няма как да направи. Ръката може да прищипва, повдига и разтяга кожата, но не може да осъществи това фракционирано пулсиращо действие, благодарение на което се разнася натрупаната лимфна течност и се подпомага борбата с целулита, например. Това вече може да го направи новата машина. Резултатът е извънредно точен, многоизмерен масаж на третираните зони. Освен това мини и микроролерите стимулират фибробластите, повишават синтеза на колаген и еластин и подобряват като еластичността, плътността и тонуса на кожата като цяло. Казано накратко, ICOONE може да моделира тялото, да премахва фините бръчици и да тонизира.

Безопасен ли е апаратът?

- Напълно безопасен и безболезнен, може да се прилага както при козметични, така и при медицински заболявания, когато има нарушения на съединителната тъкан и микроциркулацията. Прилагането на Icoone може да повлияе дори констипацията. Icoone е идеалният инструмент за оформяне на областите, които скоро са били подложени на липосукция. Употребата на инструмента е доказано ефективна не само при лечение на целулит, но и при терапия на долните крайници, изгаряния, мускулни болки и схващания, загуба на мускулен тонус в коремната област, белези от хиргични намеси.

Персонализирано меню позволява изготвянето на индивидулни програми в зависимост от конкретния случай на пациента. Icoone не е подходящ при сърдечна и бъбречна недостатъчност, както и при имунно-алергични кожни реакции.

Колко процедури са необходими за постигане на желания ефект?

-За да има максимален резултат е препоръчително да се направят 15 процедури през ден. Това се касае както за лице, така и за тяло.

Има ли възрастови ограничения?

-Желателно е от 18 години нагоре, като процедурата за жени и за мъже.

Има ли сезонност?

-Не, няма.

С кои други процедури може да се комбинира?

-Може да се комбинира със следните процедури за тяло: мезотерапия и Vella shape, а за лице със филъри с хиалуронова киселина, мезотерапия и ботокс.