fbpx Вавилонска кула във Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вавилонска кула във Варна

Международен младежки уъркшоп под мотото: „Вавилонска кула – креативност, толерантност, бъдеще.“ ще се проведе в морската ни столица между 9 и 21 септември. Проектът е финансиран от програма “Младежта в действие”, а организатор на събитието е сдружение “Light day”- София, България и неговите партньори от Молдова, Полша и Турция.

Целта на организаторите е чрез средствата на изкуството младежи от различни страни да изградят креативно мислене и толерантно отношение към заобикалящия ги свят. Основното занимание на участниците ще бъде изработването на художествени произведения от хартия, които да бъдат показани пред публика на 19 септември в галерия “Ракурси” при НГХНИ “Константин Преславски” във Варна. По-късно ще се отпечата и каталог, в който ще бъде представено не само създаденото творчество, но и самия работен процес на младите творци по време на международния младежки обмен.

В рамките на проекта „Вавилонска кула“ ще се осъществи не само работилница за изкуство, но и богата съпътстваща програма от дейности, която ще привлече местната общност. Ще бъдат реализирани занимания с деца от СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" и дом за деца, лишени от родителски грижи “Другарче” при град Варна. Ще бъдат проведени срещи с местни организации. На 15 септември младежите участници в проекта от България, Молдова, Полша и Турция ще посетят древният град Несебър, който е един от архитектурните паметници в страната вписан в листата на световното наследство на ЮНЕСКО.