fbpx За първи път проучване ще изследва кои са потребителите на интернет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За първи път проучване ще изследва кои са потребителите на интернет

За пръв път в България специално проучване ще изследва поведението на потребителите в интернет. Анализът (E-Consumers report) ще се появи в края на месец ноември и ще покаже до каква степен онлайн средата и социалните мрежи определят поведението на потребителите у нас. Националното представително изследване е създадено от комуникационната група All Channels Communication и в частност дигиталния отдел на компанията All Channels | Digital съвместно с агенцията за маркетингови проучвания „Ноема“.

E-Consumers report ще бъде първия по рода си експертен анализ, който не само ще изнесе количествени данни, но и ще покаже до каква степен дигиталната среда у нас създава потребители, как българите взимат решения за покупка и как споделят и обменят информация в интернет. Информация за проучването ще бъде поместена на специално създадения интернет сайт. Темите, застъпени в изследването, ще покажат по какъв начин онлайн поведението и нагласите на хората в страната влияят на бизнеса и как те могат да бъдат използвани и канализирани от страна на маркетинг специалистите у нас. Предварителните данни сочат например, че не само младите са потребители на онлайн пространството. 1 от всеки 5 българи над 50 години също редовно сърфират в интернет.