Започва кампания „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи”

"Пътна полиция” - СДВР започва кампания „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи”. През май стартира инициативата на ООН – „Десетилетие за активни действия по пътна безопасност” под надслов: „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи”. Целта на кампанията е да насочи вниманието на гражданите и водачите на моторни превозни средства да бъдат изрядни шофьори като спазват правилата за движение. Водачите на МПС могат да предотвратят множество пътни инциденти и с това да спасят милиони човешки животи.

На 10 май, на площад „Княз Ал. Батемберг”, от 10.00 часа КАТ "Пътна полиция” – СДВР, с участието на различни организации, ще даде начало на кампанията. Ще бъде представена възстановка на тежко пътно-транспортно произшествие, действията и реакциите за спасяване на пострадалите при инцидента - служителите от „Пътна полиция", пожарникари, медици, служители от националната система 112, БЧК. Деца от столични училища и от Националния дворец на децата, заедно с художника Иван Яхнаджиев ще рисуват на тема: ”Пътна безопасност”.

В демонстрацията ще се включат полицейски автомобили и мотоциклети, рокери, известни автомобилни състезатели, мотолинейки, АТВ, картинги. Всеки един от тях ще изрази своето отношение към безопасността на движението и намаляването на жертвите на пътя.

Facebook comments