fbpx Renault в съвместна инициатива с "Музейко" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault в съвместна инициатива с "Музейко"

От 16 октомври, Музейко стартира специализирана работилница „Градът и аз” в партньорство с Renault и Главна дирекция „Национална полиция“. Сътрудничеството има за цел да демонстрира отдадеността на двете компании към безопасността на пътя и същевременно да популяризира приложението, допринасящо за обогатяване на общата култура на младите по отношение на тяхната лична безопасност на пътя.

По време на „Моят град и аз“, децата са въвлечени в интерактивна игра, която се изразява в откриването на определени елементи (светофар, улица и други) в рамките на Музейко. В началото децата получават листовка със задачи, която трябва да попълнят по време на работилницата. След като приключат, децата ще имат възможност да обсъдят резултатите с истински пътни полицаи. В края на ателието, участниците ще могат да се запознаят с приложението „Безопасност и мобилност за всички“, достъпно на таблети, с помощта на което да правят различни тестове и да затвърдят наученото до момента.

Работилницата ще се провежда всеки петък от 15:00 до 17:00 часа и ще е напълно безплатна за посетителите, тъй като е изцяло спонсорирана от Renault България. Относно приложението, то е достъпно както на страницата на Renault, така и на сайта на Музейко.

Приложенията „Пътят и аз“, разработени от Renault

Образователната игра „Пътят и аз“ е вече онлайн и готова за изтегляне. Играта е има за цел да повиши информираността на децата на възраст от седем до единадесет години за пътната безопасност и устойчивата мобилност.

Целта на играта е да се практикува както у дома със семейството, така и в класната стая или по време на извънкласните занимания/дейности, прикрепени към образователни програми, обвързани с темата за пътна безопасност и опазване на околната среда.

Виктория и Георги са двамата основни герои в приложението и постоянно получават задачи, които да изпълнят с помощта на децата. С помощта на ролеви игри, децата се учат да пътуват безопасно и същевременно успяват да придобият обща култура за движение в града - разпознаване на формата и цвета на пътните знаци, кога се пресича, къде и как се стои в автомобила, съвети за безопасно каране на велосипед и др.

Оливие Жан, генерален директор на Рено Нисан България, сподели: „Урбанизацията и забързания начин на живот водят до постоянно увеличаващ се автомобилен парк. Хората бързат, разсейват се от мобилни телефони, не спазват правилата за движение по пътищата, което от своя страна води до една неприятна статистика, която нарежда България на второ място в ЕС по смъртни случаи при пътни инциденти.

Същевременно, по данни на МВР, отнемането на предимство на пешеходец е втората най-честа причина за пътно-транспортно произшествие през 2014 г. в България, което е с над процент повече от 2013 г. Поради тази причина ние вярваме, че е крайно необходимо да продължим да инвестираме усилия в повишаване информираността за рисковете на пътя. За целта, с изработването на интерактивната игра, вдъхновена от „Безопасност и мобилност за всички“, Renault разчита на новите технологии и на забавен подход, за да достигне голям брой млади хора, с идеята те самите да играят основна роля по отношение на тяхната собствена безопасност.“

„Безопасност и мобилност за всички“, разработено ексклузивно/специално за Renault от Terra Project[1], е безплатно и достъпно