Защо понякога зацикляте?

Защо понякога зацикляте?

Сигурно си ве случва да работите много, да полагате усилия и накрая да не виждате резултати. Оказва се, че въртите педалите на колелото, а стоито на едно място. Защо е така? Може би ще намерите отговор в следващите няколко съвета.

1. Собственикът работи не „върху“ бизнеса, а „в“ бизнеса

Собствениците на бизнеси се въртят като хамстер в колело за бягане - колкото повече, толкова повече клиенти идват и се увеличава обемът на работата. Но в денонощието има само 24 часа. Времето и силите на организма са ограничени ресурси. Колкото повече расте бизнесът, толкова повече се задълбочават неотстранените проблеми. А да градиш бизнес, заради самия него, не е начин на живот. В някой момент, организмът ви ще откаже и ще ви вкара в принудителна ваканция. Затова трябва да изградите процеси, които да работят вместо вас.

2. Фирмите търсят нови клиенти, вместо да погледнат към съществуващите чужди

Много от стартиращите компании изобщо нямат представа къде да намерят клиенти. Те дават доста пари за реклама, без да осъзнават за какво и не обръщат внимание на стратегията за съвместно партньорство. Ако нямате целева аудитория, винаги можете да намерите друга фирма, която не ви е конкурент. Договорете се да използвате нейната клиентската база. Така можете да имате бърз и успешен старт.

3. Продажби „в целта“ и „безплодни обаждания“

Всички се стараят да продадат „в целта“. Клиентът идва и веднага е подложен на натиск от страната на продавача, но колкото по-силно го натискаш, толкова е по-голяма обратната реакция от клиента. В друг случай се обаждате на всички налични контакти. Вие губите усилия за 100% от пазара, когато само 30% могат да бъдат заинтересовани от вашата оферта. Намерете начин как да привлечете тези 30% и тройно ще вдигнете резултата.

4. Вашият уеб-сайт не е работещ

Този проблем е особено актуален за малкия бизнес. Бизнесмените не обръщат голямо внимание на сайта си, ако изобщо го имат. Понякога дори и да имат, той не върши нищо, освен да дава адреса на фирмата. А това е инструмент, който работи 24 часа в денонощието. Важно е на сайта да има „куки“, които да позволят да съберете контактите на потенциалните клиенти, за да контактувате след това с тях.

5. Липса на система за привличане на клиенти

Много често във фирмата изобщо няма процес за Lead generation. Това е система, която води към привличане на потенциални клиенти, които после стават реални с помощта на система на продажбите в две стъпки.

Facebook коментари