fbpx 7-дневната почивка е най-евтина в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

7-дневната почивка е най-евтина в България

В сравнение с други популярни ваканционни дестинации в Европа, България продължава да предлага най-ниски цени за 7-дневна семейна почивка, според проучване, проведено от TravelSupermarket. Изследването показва, че през август 2022 г. средната цена за един човек е 746 британски лири, като тази цифра се е увеличила до 842 лири през август 2023 г.

Ричард Сингър, главен изпълнителен директор на TravelSupermarket, заявява, че въпреки малката вероятност цените да паднат значително за това лято, късните резервации все пак могат да доведат и до добри сделки. Той посочва, че търсенето изпреварва предлагането и цените за следващата година ще бъдат наравно с тези на настоящата година.

Според проучването, ваканционните пакети за някои от най-популярните ваканционни дестинации в Европа са се повишили с до 25%. В Средиземноморието гръцкият Крит се издига на върха с увеличение на ваканционните пакети от 25%, докато Майорка в Испания регистрира ръст от 21%. Тенерифе също се присъединява към списъка с повишение от над 22%.

Общо взето, най-популярните дестинации като Испания, Турция, Гърция, Португалия и Кипър са поскъпнали с около 12%. В сравнение с миналата година, цените за една седмица в Мароко са нараснали с 27%, а в България с 13%.

Цените за 7-дневна семейна почивка са най-ниски в България