fbpx Александър Везенков е новият посланик на Volkswagen в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Александър Везенков е новият посланик на Volkswagen в България

Александър Везенков, спортист номер едно на България за 2022 г., ще бъде новия посланик на Volkswagen у нас.

Преди малко повече от месец немската марка декларира подкрепата си за новия баскетболен проект Sofia Easgles, който насърчава спорта при децата от най-ранна възраст и активния начин на живот, като естествен израз на корпоративната философия и ценности на Volkswagen. Лице на проекта пък е Александър Везенков, вдъхновение и идеал на много деца и подрастващи. Така, обединени около една кауза, двете страни си допадат и решават да разгърнат и задълбочат партньорството си.

„Много искахме именно Александър Везенков да е наш посланик, защото е страхотен пример за подражание и изключителен спортист. Изключително сме щастливи, че той също припозна бранда Volkswagen и в много аспекти споделяме общи ценности и визия, така че нещата се случиха естествено“ обобщава бранд мениджърът на Volkswagen за България Нестор Несторов.

Автомобилът, който Александър избра беше Volkswagen Touareg R-Line с 3.0-литров дизелов двигател и върхово оборудване.

Въпреки ръста си от 2,06м Везенков споделя, че Touareg е надминал очакванията му за вътрешно пространство

„За човек с моя ръст (2,06м) шофирането може да е некомфортно, а изборът на автомобил - понякога труден. Volkswagen Touareg отговори на всичките ми изисквания и дори надмина очакванията ми по отношение на вътрешно пространство. Позицията на шофиране е страхотна, а комфортът - откровено надмина този при някои премиум брандове“ споделя Везенков опита си с флагмана в SUV гамата на Volkswagen малко преди да излети за САЩ, където ще стартира тренировъчен процес с новия си отбор Сакраменто Кингс (Sacramento Kings).

Занапред Александър Везенков и Volkswagen ще работят в тясно сътрудничество по различни проекти, социално значими каузи в страната, свързани със спорта, както и за утвърждаването на позитивния имидж и разпознаваемост на автомобилната марка в България.