fbpx Audi A1 quattro в лимитирана серия от 333 автомобила | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Audi A1 quattro в лимитирана серия от 333 автомобила

Audi A1 quattro в лимитирана серия от 333 автомобила

Аudi допълва А1- производствената линия с ексклузивен модел A1 quattro в лимитирана серия само от 333 автомобила. Оборудван е с двулитров турбо двигател с мощност 188 kW (256 к.с.) и 350 Нм въртящ момент, който се предава перманентно на четирите колела. Audi A1 quattro ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,7 сек, максималната скорост е 245 km/h.

При нормален ход на движение съединителят предава по-голямата част от задвижващата сила на предните колела. Ако сцеплението намалее, той ги предава безстепенно към задните колела, като при това ламелните елементи си взаимодействат за милисекундни. Ако едно от колелата превърти, то забавя и електронния блокаж (EDS) на диференциала.
Разположението на ламелния съединител на задната ос осигурява хармонично разпределение на тежестта между осите и така шасито на Audi A1 quattro се съгласува с динамиката на задвижване. За предна ос служи McPherson- конструкция, а в задната част работи четиризвенна ос. Електрохидравличното управление се предава спортно и директно в отношение 14,8 : 1.

Audi A1 quattro се произвежда само в цвят glacier white metallic, а куполът на покрива е лакиран в черно. Бронята е силово изразена, рамката и самата радиаторна решетка нар. Singleframe също са лакирани в черно. Извитите линии във фаровете т.н. „wings“ са в червен цвят. Радиаторната решетка, извивката на покрива и задния капак са гравирани с логото „quattro”.
Задните прозорци са с затъмнени стъкла; покривът преминава назад в голямо двуцветно крило. Черният цвят акцентира визията на задния капак и дифузора. Задните LED- светлини са затъмнени, бронята е със запомняща се визия.

В интериора преобладава черният цвят, който подчертава спортния характер на модела. Седалките и арматурните флангове на вратите са покрити с кожа Seidennappa, а червени шевове по тях поставят акценти. Спортните седалки отпред са със специфична форма, в тях са интегрирани подглавници, а върху задната им страна е изобразено логото quattro.