fbpx БАКБ откри обновената аристократична къща на ул. Кракра | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

БАКБ откри обновената аристократична къща на ул. Кракра

С тържествен водосвет, отслужен от митрополит Антоний, митрополит на Западно- и Средоевропейската епархия на Българската православна църква, Българо-американска кредитна банка откри  обновената си сграда на ул. Кракра № 16. Стилната церемония беше уважена от много приятели и партньори на банката. Гостите бяха впечатлени от къщата, съчетала в себе си архитектурните традиции на стара аристократична София със стила на съвременността. Сградата е построена през 1893 година по проект на Карл Хайнрих, а днес е модерният дом на банката и нейните служители, съхранила цялото си великолепие през годините.

„Безкрайно съм щастлива и развълнувана днес, защото в тази сграда влязох за първи път, когато закупихме мажоритарните дялове от БАКБ. Тя носи в себе си особен заряд и предизвиква силна емоция всеки път, когато прекрача прага и. Мечтата ми е  да превърнем къщата на Кракра в средище за иновативни идеи с много творчески заряд и дух на партньорство,  да бъде място където заедно да обсъждаме  проекти, които ще стимулират икономическата активност и ще допринесат за устойчивото развитие, за опазване на градската и околна среда“, каза Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на БАКБ по време на церемонията.
В емблематичната сграда на ул. Кракра отваря врати и BИП офис, който ще предлага качествени и иновативни банкови продукти с високи стандарти на обслужване.