fbpx Благотворителност през обектива | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Благотворителност през обектива

За трета поредна година конкурсът „Благотворителността през обектива“ връчи награди на фотографи, надарени със сетива и умение да показват лицата и каузите, които ни вдъхновяват.

Събитието традиционно отличава най-добрите снимки на тема „благотворителност“ в 7 различни категории и връчва и една награда на публиката.

В тазгодишното издание победители са: Богдана Манова с фотографията "Аз чета, ти четеш", която печели наградата на публиката. Десислава Игнатова е първа в категория „Благотворителност и образование“ с кадъра "Моята библиотека ". "Пролетно почистване на Гаврил Стефанов печели в категорията „Благотворителност и екология“, а "Очакване" на Антония Смокова - в „Благотворителност и социална подкрепа“. В категория „Моят герой“ печели снимката "Да подариш живот" с автор Васил Копчев. Наградата за фоторазказ тази година е за "Поход във Витоша за хора с двигателни увреждания" на Минко Чернев. Журито връчи и една специална награда – за "Надбягване" от фоторазказа "История в кадри за грижата..." с автор Димитър Неделчев. В две от категориите – „Благотворителност и здраве“ и „Благотворителност и култура“ тази година журито не присъди първи награди.

Експозицията представя различни лица на благотворителността през погледа на фотографи – любители и професионалисти. В наградените снимки тези лица и истории са различни. Ще видим доброволци, които които помагат на бежанците в страната ни, момиче, дарило книгите си на библиотеката в своето училище и после решило да работи там, български и ромски деца, които заедно чистят кв.“ Факултета“, момче, спасило от сигурна смърт куче и пожарникар, превърнал професията си в мисия...Общото между тях е убедеността, че си струва да опитваме да променяме света и себе си като правим жест за другите.

Изложбата с номинираните фотографии може да видите в галерия CREDO BONUM в София до 13 юли. Експозицията е замислена като пътуваща - от 4-ти август ще бъде във VIVACOM Art Hall, през септември – в информационните центрове на „Аурубис“ в Пирдоп и Златица, а след това и в други градове на страната.