fbpx Борбата за титлата "Сомелиер на 2016" ще е особено силна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Борбата за титлата "Сомелиер на 2016" ще е особено силна

Борбата за приза Сомелиер на годината 2016 се очертава да е повече от жестока.Тази година сомелиерите са изключително подготвени и знанията им, поведението и умението да представят най-добрите вина много сериозно ще затруднят журито в избора на най-добрият. В три поредни дни в столичния хотел Маринела, на открити дегустации всеки посетител може да опита най-класните български и чужди вина, които се състезават и в категориите за най-добро родно и чуждо вино. Изборът между 60 бутилки е повече от труден, но именно сомелиерите подпомагат как всеки да открие най-доброто. А публиката дава своя вот за финалистите.

Иначе на свободните дегустации посетителите можгат да опитат над 300 различни вина, които създават уникална палитра от винени постижения у нас, както и изключителни вносни брандове и марки. 

Финалистите ще са само 6 и ще представят уменията си утре вечер (25.03. от 18.30) на Гала винен коктейл в х-л Маринела.  те са изключително млади, но с огромни познания за вината и начинът им на представяне и предлагане. Всеки от тях е и действащ сомелир в различни ресторанти в страната. Председател на журито е Коста Канариев – сомелиер, учредител и зам.председател на Асоциация Българско Вино. Главният редактор на списанието ни Ина Георгиева, също е поканена да бъде част от журито. 

Жури от производителите с председател Цветелина Николова - управляващ директор Катаржина Естейт и Платинум Брандс ще избира най-добрите вина, след първоначалната селекция на публиката.