fbpx Да вземеш всеки слънчев лъч | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да вземеш всеки слънчев лъч

Opel Cascada

Да вземеш всеки слънчев лъч

Едва ли някой може да остане безразличен при вида на кабриолет? Дори подсъзнателно винаги се извръща, за да хвърли още един поглед на този носещ в себе си солидна доза екзотика модел.

Оpel Cascada e от онези красавци, които гордо демонстрират атлетично и в същото време изключително елегантно тяло. При свален гюрук профилът е съвършен – пропорциите са като онези мъже, които красят календарите и всички въздишат по тях.


 

 

Предните колони са силно скосени. Така познатото „острие“ на марката кореспондира с острия ръб в горната част и създават динамика в силуета. Ръбът стига до горната част на задните светлини, които имат елегантен разлив към задните калници. Леко издигната назад цялостна линия е подчертана от хромирана лайстна, която съвършено подчертава линията на „отрязания“ покрив. Предният капак е масивен, с четири ръба, които водят към масивната хромирана, предна решетка с голяма емблема на марката. Тя от своя страна продължава към съвършено изписаните, сурови LED “очи“ на автомобила. Хромирани линии подчертават и светлините за мъгла.


 

 Cascada се предлага серийно с дистанционно отваряне и затваряне на мекия покрив с помощта на бутон на контактния ключ. Изборът на гюрука е в три цветови тоналности - черно, червено “Malbec” и ”Sweet Mocca”, които могат да се съчетаят хармонично с общо десетте цвята на външното лаково покритие.

Комфортът в купето е подобаващ - елегантност, която си заслужава да изложиш на показ. Освен тапицерия има избор между няколко елегантни текстилни и кожени материи с фина релефна повърхност. Линиите на типичното за Opel “криловидно” оформено арматурно табло, изпълнени с шевове на извиващите се повърхности от Morrocana - преливат плавно в облицовките на вратите, като „обгръщат“ водача и спътника му. Луксозните кресла са със сертификат за одобрение от германската независима организация от ортопедични специалисти в областта на здравето на гърба AGR. Предните две седалки имат система за отопление, което решава проблемът в студени дни. При тапицериите с естествена кожа специална вентилация преминава през микроскопичните отвори и дава свеж въздух, защото при 35 градуса също не е много приятно да си под палещите лъчи на слънцето.

Минималният обем на багажника при отворен покрив е 280 литра, а при затворено положение на гюрука обемът нараства до 350 литра. А системата FlexFold позволява разширяване на багажния капацитет за ски и сноубордове например. 


 

Каросерията на Cascada демонстрира 41% по-висока устойчивост на усукване и 27% по-висока якост на огъване. Шофьорът има на разположение и напълно интегрираната система за адаптивно управление на окачването Opel FlexRide с три различни режима на работа (нормален “Standard”, комфортен “Tour” и динамичен “Sport”).

Тестовият автомобил е оборудва с дизелов мотор 2,0л /165 к.с., и автоматична шестстепенна предавателна кутия.  

Facebook коментари