fbpx Dacia навлиза в 2022 г. с нов слоган – Всичко. Точно. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Dacia навлиза в 2022 г. с нов слоган – Всичко. Точно.

Историята на Dacia започва в далечната 1968 г., като името на марката произлиза от древно племе, обитавало територията на днешна Румъния. През 1999 г. идва голямата промяна, когато Renault Group купува Dacia и големият възход започва, когато марката се превръща в истинска сензация за автомобилния свят с модела Logan на цена от 5 хил. евро и 1,9 млн. продажби. Следващият пилон е забит през 2010 г. с модела DUSTER, който се превръща в #1 SUV на пазара на частни клиенти с 2 млн. продажби.

През 2021 г. Dacia прави електрическата революция като отново предлага автомобил в лицето на Spring на най-ниска цена на пазара, а през май 2022 г. ще видим и карго версията. В края на март у нас ще бъде представен и новия JOGGER, който прави модерен прочит на 7- местния автомобил и има потенциала да се превърне в следващия силен модел.

През изминалата 2021 г. Dacia увеличава продажбите след кризисната 2020 г. и е с пазарен дял от 12,8% и съответно 4004 продадени броя автомобили (спрямо 3643), като 1000 са реализираните модели Duster автомобила, а другият силен модел е новото Sandero.

Амбицията на марката е да предостави мобилност, достъпна за всеки, най-доброто съотношение цена/качество и да бъде Eco-smart с мисъл за природата

Тук може да прочетете повече за Dacia Jogger

Стратегията на Dacia e да увеличи дяла в C-SUV сегмента в Европа с 15 пункта чрез Duster и новия Bigster (с очакван дебют през 2024 г.) от 10 на 25%. Dacia ще предложи и нови визуална идентичност, бранд маркери и дизайн, като въвежда и цветове, които са близо до природата като тъмно каки и теракота и пясък.

Специално внимание се обръща на електрификацията, като постепенно ще се преминава към E-TECH двигатели, а за първи път в Jogger ще видим и хибридния HEV 140 AT. Към момента обаче с голям успех се ползва двигателя ECO-G и реално през 2021 г. всеки втори продаден автомобил е с фабрична газова уредба.   

Тук може да прочетете повече за Dacia Spring