fbpx 3008 карата френско бижу от PEUGEOT (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

3008 карата френско бижу от PEUGEOT (ВИДЕО)

3008 карата френско бижу от PEUGEOT (ВИДЕО)

етикети

 
Докато София ни изпрати покрита с неприятна мъгла, яз. Белмекен ни посрещна с уникално слънце, което се оглеждаше в кристално сините води, 16 градуса и снежни върхове. Картина, от която сетивата просто застиват, неспособни да приемат толкова много красота наведнъж. И като допълнение, главният виновник всъщност, за да сме тук – новия PEUGEOT 3008, готов да превземе C-SUV сегмента, както и калния и снежен коларски път около язовира. Според някои експерти до 2020 г. SUV моделите ще бъзат 50% от пазара и ако гледаме офанзивата на автомобилните компаниите в тази посока, нищо чудно прогнозите да се окажат верни.
В следващото ВИДЕО вижте новото френско бижу, което не се поколебахме да изкаляме, за да изпробваме усъвършенствана система за контрол на сцеплението Advanced Grip Control.
 
 
Определено 3008 ни впечатли с възможностите си. Благодарение на бутон, който се намира на централната конзола може да оптимизирате контрола на сцеплението с пет нива - Стандартен, Сняг, Офроуд, Пясък, ESP OFF. За първи път се появява и асистент за слизане по наклон Hill Assist Descent Control, който поддържа движение на автомобила с много ниска скорост до 3 км/ч. Освен това просветът е сериозно променен от 15 на 24 см, което съвсем увеличава възможностите да преминавате през пресечени терени. И за да сте съвсем сигурни, че през зимата ще стигнете до планинската си къща, то може да „обуете” автомобила със специални гуми, 18-инчови M+S за сал и сняг. Зимата може да идва!
 
 
Интериорът на новия 3008 е още по-впечатляващ. Почти футуристичното бордно табло грабва веднага погледа. Най-новото поколение PEUGEOT i-Cockpit® е създадено така, че да поставя шофьора в центъра и абсолютно всяко негово действие да е максимално улеснено. Воланът е още по-компактен, с променен дизайн – плосък, освен отдолу, вече и отгоре, с много добри подпори за палците. Така той осигурява максимална видимост и пространство за краката. Материите са изискани - изцяло кожа от ниво 2 нагоре, хромирани вложки, облицовки в блестящо черно. 
 
Големият 8-инчов сензорен екран приличащ на таблет е инсталиран в центъра на бордното табло и е с изключителна сензитивност, като при смартфоните. Той е придружен от шест елегантни, подобни на клавиши на пиано лостчета, които дават директен и постоянен достъп до основните функции за контрол: радио, климатик, навигация, параметри на автомобила, телефон и мобилни приложения.
Пред шофьора е 12,3-инчов екран с висока резолюция и футуристична графика, който е стандартно оборудване. Той може да бъде напълно конфигуриран и персонализиран и събира всичко, което водачът иска да вижда в полезрението си.
В следващото ВИДЕО може да проследите какво е усещането зад волана и като пасажер.
 
 
Новото 3008 идва с много системи за помощ при шофиране. Между тях са активна спирачка за безопасност, предупреждение за спазване на дистанция, активно предупреждение за излизане от лентата, което може да упражнява и усилие за връщане в нея, автоматични, адаптивни дълги светлини, разпознаване на пътните знаци и препоръки), адаптивен автопилот със Стоп функция (при автоматични скоростни кутии), активно следене на мъртвата зона. 
С функцията Mirror Screen екранът на смартфона може да бъде възпроизведен върху сензорния екран за най-добро използване на неговите приложения. Функцията е съвместима с протоколите MirrorLink (смартфони с Android), Android Auto и Apple CarplayTM (от iPhone 5 нататък).
 
 
Бензиновите версии са от 130 до 165 к.с. с механична и 6-степенна автоматична скоростна кутия, а дизеловите версии са с мощности от 100, 120 и 150 к.с. Цената на модела започва от 40 хил. лв. и достига в най-високата си версия до 80 хил. лв., като няма право на данъчен кредит, но пък възможността за оперативен лизинг може да реши ДДС „проблемът”.