fbpx Новия PEUGEOТ 408 е съвсем различен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новия PEUGEOТ 408 е съвсем различен

етикети

С новия 408 PEUGEOT допълва своята гама в изключително стратегическия C сегмент. Моделът допълва портфолиото на марката и е разположен в горната част на C-сегмента, като повечето от клиентите ще бъдат двойки, с или без деца, които ще използват автомобила си за лични и професионални цели. 

В комбинация с котешката стойка на всички автомобили PEUGEOT, официалният език на новия 408 е напълно в съответствие с иновативната концепция за фастбек от най-високия клас на C-сегмента.

С новия PEUGEOT 408 той поставя нови стандарти по отношение на ергономичност, качество, практичност и технология с новата информационно-развлекателна система PEUGEOT i-Connect®. Воланът е ергономичен и отопляем (опция за ниво ALLURE PACK и стандарт за ниво GT) и съдържа контролите за мултимедия система (радио, телефон) и някои помощни средства за шофиране.

Конструкцията на таблото на новия PEUGEOT 408 се основава на „високи вентилационни отвори“ архитектура, която поставя вентилационните отвори на високо място, точно пред главите на пътниците за маскимален комфорт. Тази архитектура позволява централния 10-инчов сензорен екран, който е малко по-нисък от разположения непосредствено пред водача,  да бъде максимално близо до ръката. Системата разполага с напълно конфигурируеми бутони, които са подредени под централния екран и предоставят уникална естетика и ниво на технология в сегмента.

Шофьорът може да избира между различните режими, предлагани от 8-степенната автоматична скоростна кутия EAT8 с едно докосване. Освен това има селектор за режим на шофиране, който позволява на водача да избира различни режими (Електрически, Eco, Hybrid, Normal и Sport) в зависимост от двигателя.

Новият PEUGEOT 408 се предлага с два plug-in хибридни и един бензинов двигател:

PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: задвижване на 2 колела / комбинация от 180 к.с. (132 kW) двигател PureTech и 81 kW електродвигател, съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8.

PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: задвижване на 2 колела / комбинация от PureTech двигател със 150 к.с.(110 kW) и 81 kW електрически двигател, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8.

Литиево-йонната батерия и на двете plug-in хибридни версии има капацитет от 12,4 kWh и мощност от 102 kW. Предлагат се два вида бордови зарядни устройства: 3,7 kW монофазно зарядно устройство като стандартно и опционално 7,4 kW еднофазно зарядно устройство.

Предлага се и двигател с вътрешно горене: 1,2-литровият PureTech 3-цилиндров със 130 к.с. бензинов двигател, който отговаря на най-новите регулации за емисии на стандарта Евро 6.4, се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8 и система Start & Stop.