fbpx Флирт на пътя | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Флирт на пътя

Не си спомням кога за последен път бях с „флиртов” автомобил, но с Veloster спектакълът се разигра с пълна сила. Червеното като че ли крещеше - „Ела, вълчо изяж ме!”. Буквално виждах, че докато обикалях улиците нямаше човек, който да не се обърне след ефектното купе. Когато паркирах пред някой офис, веднага го наобикаляха няколко души.
Казват, че автомобилът е насочен към младите хора – на мен изключително ми допадна. Значи все още имам младежка тръпка!! В интерес на истината дори и баща ми остана очарован като видя автомобила:)


Hyundai са създали едно изключително атрактивно купе, което демонстрира много добро пътно поведение, удобство в купето, икономичнос и екологичност и разбира се не без значение чувството, че си различен.

Вдъхновението за дизайна идва от спортен мотор. Предната част е агресивна форма. Широката радиаторна решетка, на която блести логото на марката, LED светлини и хромираните елементи позиция засилват усещането за сигурност на пътя. Издутите калници съвсем. Линията продължава в силно изтеглено предно стъкло и огромен панорамен покрив. Като при всяко купе и тук задната е рязко скосена с един малък на пръв поглед заден люк, който обаче ме изуми с видимостта си. Още по-впечатлена останах от великолепната камера за движение на заден ход. Този път и се доверих напълно и нямаше издънки! Въпреки, че дизайнерската линия предполага мини-багажник, реалността съвсем не е така. Мястото е повече от задоволително и удобно за пълнене с багаж. Довършвайки задната част, не мога да не отбележа дизайнерски интегрирания двоен ауспух по средата. Впечатляващи са 17-инчови алуминиеви джанти, които са декорирани с цвета на автомобила.

Може би един от най-забележителните детайли на този автомобил са несиметричните врати. Veloster съчетава стила на купе (погледнат от шофьорската страна) и функционалността на хечбек, благодарение на задната страничната врата.Тя обаче не се прекъсва общата линия, защото дръжката и елегантно е скрита в задната колона. Все пак, ако не сте миньонче, внимавайте с главата при влизане и излизане от втория ред седалки. Изненадващо обаче те се оказаха много широки и удобни, въпреки, че ниския покрив доста се скосява. От шофьорската страна е разположена само една врата, която широко се отваря и прави достъпа до купето удобен.

По принцип не обичам купетата, защото се усещам на земята и като че ли изничам с глупава женска стойка над волана. Тук обаче не беше така. Намирам се ниско – разбирам го най-вече при излизането от автомобила, когато съм облечена с пола. Въпреки това, имам пълна видимост и сигурност на пътя. Това ми дава самочувствие за владеене на ситуацията, дори когато бях застанала до една Toyota Land Cruiser. Седалките както може да се очаква са типично спортни, но се чувствах изключително удобно в тях, след като прекарах два дни от сутрин до вечер в автомобила. А подгряването им допълнително засилва приятното усещане. Удобен подлакътник помага на мързеливото шофиране. Под централната конзола, която е с изключително модерен вид, със 7 инчов екран и с USB-port има удобно място за телефон и дребни вещи. На волана са изнесени основните функции за аудиосистемата.

Борда е осветен в елегантно синьо, което в тъмната част на дена направо гали очите. Скоростта и оборотите са двата основни уреда, които го оформят, а между тях е дигиталния борд компютър.
Veloster е оборудван с изцяло нов 1,6 л/138 к.с. бензинов мотор със stop/start система. Управлява се с лекота. Първа и втора скорост са много къси и веднага те изстрелват. С висока скорост автомобилът стои много добре и влиза изключително страбилно в завои.