fbpx Голяма част от тортите "Неделя" се правят на ръка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Голяма част от тортите "Неделя" се правят на ръка

Голяма част от тортите "Неделя" се правят на ръка

За първи път Сладкарници „Неделя“ отвориха вратите на своята модерна производствена работилница пред медии, за да покажат как се изработват любимите на много хора торти за специални и малки моменти.

 

В ролята на гидове влязоха основателите на най-успешния сладкарски бранд у нас Радослава и Георги Минчеви. Те предложиха тур сред производствените процеси, където най-важната роля имат майсторите-сладкари и естествените съставки като млечна сметана от краве мляко и кокоши яйца.

 

В работилницата дневно се произвеждат между 1200 и 3000 торти и работят близо 120 служители. Работният им ден започва в 7 часа сутринта с постоянното присъствие на Радослава. Голямата част от процесите в работилницата се осъществяват на ръка, като от „Неделя“ оптимизират някои от тях. Например за рязането на блатове се използва специално разработена от Минчев машина. Липсата на замразяване по време на производството и едва 4-дневният срок на годност на тортите са гаранция за автентичен, натурален вкус.

Обиколката премина през отделните зони на работилницата – за чупене на яйцата, за печене и рязане на блатовете, както и през зоната за специални торти. Ежедневно от нея излизат буквално десетки шедьоври по индивидуален проект. Не веднъж обаче се е случвало експресна изработка на торта за няколко часа да спаси някоя сватба, на която младоженците са изпуснали тортата си в суматохата. Сладкарите демонстрираха страхотни умения, особено при изработването на ефирни украси като рози, орхидеи и различни пъстроцветни фигурки според последните тенденции.

 

„Всяка една торта в работилницата на „Неделя“ се създава от ръцете на нашите майстори-сладкари. Осъзнаваме голямата отговорност да бъдем част от незабравимите празници на хиляди семейства вече 25 години. Именно тяхното доверие е нещото, което съхранява магията и любовта, с която творим“ – сподели Радослава Минчева.

По време на тура в работилницата гостите се запознаха и с историята на „Неделя“. Тя  започва още преди 25 години. Кратката формула на бизнес модела ѝ обхваща качествените торти, собствените сладкарници и възможността за непрекъснат контрол на качеството в така затворения цикъл. В бъдеще компанията ще се разраства не само на родна земя, но и в Румъния, където в последните години стъпи успешно на пазара с девет собствени сладкарници в столицата Букурещ.

„Гордеем се, че още от 1999 г. стъпка по стъпка утвърдихме първия чисто български модел на франчайз: става дума за български продукти, българско ноу-хау и българска търговска марка“ – сподели пред медиите Георги Минчев.  

Facebook коментари