fbpx Грешките, които не трябва да допускате | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Грешките, които не трябва да допускате

От това, как ще направите едно събитие на вашата фирма, партньорите и приятелите ви ще научат повече за вас и начинът ви на работа. Защото, ако се отнасяте с професионализъм в една дейност, то няма как да сте небрежни към друга. Един истински музикант свири и за 20 и 2000 лв еднакво добре. Бих искала да споделя още няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете критичните моменти при организацията на едно събитие. (продължение от www.tbmagazine.net/statia/ne-pravi-tova-za-da-si-zabelezhitelen.html)

Грешка №6 – да нямате отбелязан RSVP
Важен детайл за поканата е да имате ред с RSVP. Чрез него съобщавате на гостите си крайната дата, до която те трябва да потвърдят или оттеглят присъствието си на събитието като оставите телефон или e-mail за това. Обикновено датата за RSVP е не по-късна от седмица-две преди партито (в зависимост от размерът и вида му). Това ще помогне да планирате, необходимото количество храна, напитки, как да организирате самото място за събитието, както дребни подаръчета, ако сте подготвили. Във вечерта на ивента имайте няколко копия от листа с гостите.

Грешка №7 – да не предвидите нуждите на гостите
Ако сте домакин на 50-годишнината на родителите си, имайте предвид, че повечето от гостите ще бъдат на възраст и най-вероятно ще имат малко по-специални нужди като лесен достъп до кухня, тоалетна... Ако пък сте домакин на първия рожден ден на детето си, то със сигурност ще има много деца. Те от своя страна се нуждаят от безопасност в дома ви, а и дома ви също трябва да е в безопасност от децата. Имайте също предвид, че децата принципно си лягат по-рано и не е добра идея да организирате голяма забава точно преди времето за сън.

Грешка №8 – да не планирате напред
Няколко седмици преди събитието, създайте своят checklist (списък за проверка) на съществените елементи и детайли в планирането и самото събитие. Това са неща, които трябва да се свършат в бъдеще със срокове и действия, които трябва да се свършат сега. Неща, които трябва да се свършат седмица преди събитието и неща, които трябва да бъдат готови в деня на провеждането му. В последната минута на големия ден е лесно да забравите малки, но решаващи елементи като лед или пък флаш памет с музиката за вечерта. Внимавайте обаче да не прекалите с елементите за партито. Може да се отнесете в ентусиазма си и без да искате да създадете тежко парти. Накрая ще имате толкова много неща, които трябва да направите, че нито едно от тях няма да бъде добре свършено. Хубаво е да има баланс във всичко.

Грешка №9 – да НЕ разполагате с правилно оборудване или помощ
Провеждате рожденият ден на своя тийнейджър? Тогава по-добре да разполагате с добра озвучителна уредба, а не просто iPod или флашка с музика, включена към някой компютър или домашна система!
Домакин сте на елегантно вечерно парти? Бъдете сигурни, че сте наели достатъчно обслужващ персонал според броя на гостите си, който да се грижи за навременното поднасяне на коктейлните хапки, уелкъм дринк, да поддържа ледарките пълни и пр.
Вашето парти ще изгори и ще се срине, ако не можете да изпълните обещанията, които сте дали на гостите си.

Грешка №10 – да се осланяте на гостите си, за да обявите началото на партито си
Като домакин на събитието, ще трябва да поемете отговорността за стартирането на партито, като насърчите гостите си да се смесят, да разговарят помежду си, да се хранят и забавляват заедно. Може дори да помислите за игра, която да разбие ледовете и да даде страхотно начало на събитието. Дори и играта да се окаже глупава за гостите, то със сигурност ще ги поотпусне и ще ги накара да започнат да се наслаждават на партито.