fbpx ...и малко самочувствие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

...и малко самочувствие

В бизнеса сме се фокусираме върху печалбите както никога досега. Постпандемията и един куп други фактори и случки  промениха света неузнаваемо, направиха ни повече прагматични и по-малко креативни. Вероятно това е нормално, но тъй като сто процента от бизнеса ни е self-made, или „самонаправил се“ все още се учим как да се справяме с кризи.

Отново – без добри печалби не може. Всички ние плащаме заплати, наеми, имаме разходи за бизнеса, трябва да го развиваме и да инвестираме. Ясно е, че постоянно ни трябват нови идеи как да управляваме бизнеса си и затова първото нещо, което правя рано сутрин и да прочета статия за моя бизнес, която е написана вчера. Естествено, че имаме нужда и от нови подходи в мениджмънта и който ги „проспи“ утре може да се събуди без бизнес.

Но винаги съм твърдял, че в основата на всичко това стои… самочувствие. Може да е малко, или пък повече от необходимото. Но не познавам човек в бизнеса, който да е успял, без да го има. Самочувствие, че можем да се справим и с най-трудната задача, да прескочим и най-голямото разстояние. Между бизнеса сега и бизнеса на бъдещето.