Избират сомелиер на годината

Кукла-сомелиер ще посреща всички гости на финала на националният конкурс Сомелиер на годината 2015, на който и ще бъде избран победителят. За титлата ще се борят шестимата претенденти, излъчени от регионалните конкурси в София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско.

Гостите ще бъдат посрещнати с атрактивен уелкъм дринк - изненада от шеф Ради Стамболов, ще продължи с дефиле на българските вина и синхронно декантиране в изпълнение на едни от най-добрите български сомелиери.

Специално петстепенно меню ще предложи шеф Андрей Стоилов за вината, които ще представят и сервират състезателите, а те са цели девет – три бели, три розе и три червени, избрани да представят новото лице на българското вино от водещи наши изби. Повече от 200 гости, сред които и професионалното жури, ще оценяват състезателите. По червения килим на балната зала София в Кемпински хотел Маринела се очаква да минат освен представители на деловите среди, шоубизнеса и политиката – почитатели на виното и гурме културата, и цяло професионално съзвездие. За първи път на едно място ще се съберат най-добрите сомелиери и най-известните шеф готвачи на България.