Избор на логистичен партньор

Избор на логистичен партньор

Изборът на логистичен партньор е лесен, стига да знаете какво искате от този партньор. А как да определим нуждите си и ползите от изнасяне на логистичните услуги? Ето няколко начина:

- Описваме сегашния си процес. А ако процесът ни не е правилен? Резултатът ще бъде объркване, разногласия, непосрещнати очаквания, разтрогване на договора.

- Описваме какво искаме да постигнем. Добре е да го запишем, но как ще го постигнем на практика, ако нямаме внедрени процедури и отговорности?

- Допитваме се до няколко потенциални логистични партньора, които ни предлагат различни решения и си избираме един от тях. Да, би могло да работи, но кой ще контролира избраният логистичен партньор дали спазва това, което ни е предложил, при положение, че процесът не съществува при нас.

- Обръщаме се към експерт, който да предложи решение точно за нас като оцени нуждите ни, внедри процедури, преговаря в наша полза с логистичните фирми и създаде механизми за контролиране на логистичния партньор.

Днес, когато логистичният сектор е наситен с доставчици и услуги, избиращият трябва да знае и каква точно промяна иска и какви да се резултатите в краткосрочен и дългосрочен период.

 

Facebook коментари