fbpx Обучението е бонбон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обучението е бонбон

 

Представете си бонбон в шепата, от най-качествен шоколад – нека бонбонът е съблечен, без опаковката си и излишни труфила, оставен само по шоколад и примамливо събуждащ желанието да го вкусиш! А сега си представете едно обучение, на което за ден и половина Вие  сте участник! На пръв поглед нищо общо и дори е смешно – на кой би му хрумнало да ги сравнява, но хайде да опитаме:

Обучение или бонбон... КОГАТО СИ ГО КУПУВАШ, ЗНАЕШ ЧЕ ПРАВИШ НЕЩО ЗА СЕБЕ СИ, ЗНАЕШ, ЧЕ ТОВА Е НАГРАДА. Нищо не може да се сравни с предвкусването на наградата! Плащайки цената знаеш, че можеш без него, но заслужаваш да си го позволиш. Желаеш го поради удоволствието и енергията скрити в бонбона, а в случая на обучението – незаменимия потенциал на съвкупността от ценно знание, което ще получиш.

ИЗКУШАВА ТЕ, НО СЕ ОПИТВАШ ДА СЕ ВЪЗДЪРЖИШ.  Било поради допълнителните калории в бонбона...било заради извънредните разходи за обучение...

БОНБОНЪТ И ОБУЧЕНИЕТО СА ВРЕМЕ, ПОСВЕТЕНО САМО НА ТЕБ - често, човек, който слага в устата си бонбон си затваря очите. Това е защото се наслаждава и се изключва за всичко около него. Не можеш да споделиш тази наслада, тя си е интимно твоя! И с кратките обучения е така - записваш се сам или пък фирмата те изпраща и получаваш време и знание за себе си. Съпрузите, децата, роднините, приятелите, колегите и  дори шефовете остават отвън. Затваря се вратата на залата и ти си сам сред непознати. Преживяването си е твое!

И БОНБОНЪТ, И ОБУЧЕНИЕТО НОСЯТ  УДОВОЛСТВИЕ ДОКАТО ГИ КОНСУМИРАШ. Както шоколадовият бонбон  се топи и възбужда сетивните вкусови рецептори, така обучението, докато трае то, ще те провокира да изпиташ емоционална и интелектуална сладост. 

ТЕ ДОСТАВЯТ КРАТКО УДОВОЛСТВИЕ С ЯРКА СЛЕДА В ПАМЕТТА. В сравнение с цялата храна за деня, бонбонът дава щастие и енергия, която е незаменима, получаваш я за нищожна минутка, но помниш вкуса дълго време. Същото е с еднодневното обучение - сравнено с цял месец или дори година, това е несравнимо кратко време, но знаеш че ще получиш систематизирано знание, което ще ти доведе печалби в бизнеса или ще те доведе до нова степен в развитието ти. Краткото обучение е също като енергийна бомба със знание. Зарежда те с оптимизъм и желание за промени и развитие. Да приложиш новото знание е предизвикателство, отключващо възможности, които не си виждал преди.

ИНГРЕДИЕНТИТЕ СА НАЙ-ВАЖНИ И НОСЯТ СЪЩНОСТТА. Качественият бонбон е направен от какаови зърна, една от супер храните. Толкова ценни и полезни, че в старите времена са служили за разменни "златни монети", маслеността идва от незаменимите снежни кокосови плодове, а сладостта – от захарните тръстики. Всички те заедно имат способността да дадат енергия и да събудят щастие. При обученията лекторите са избрани специално,  те идват и синтезирано поднасят информацията от техните материи по начин, който ще остави следа във всеки участник. Те посяват семената на знанието, за да бъде то храна за бизнеса и живота…

КРИЯТ ВЪЛШЕБСТВО. Взимайки бонбон и купувайки обучение, не знаеш точно какъв ще бъде вкусът и какво ще говорят там, какви нови контакти ще създадеш – бизнес или приятелски… изненадата и новото са част от вълшебството! 

Когато пред теб стои ИЗБОРЪТ, не се колебай, инвестирай в себе си – в обученията  и шоколадовите бонбони:).