fbpx Как да се справите с шума в офиса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да се справите с шума в офиса

Сентенцията, че тишината е злато, е колкото банална, толкова и вярна. Това с особена сила важи за динамичните офиси, където концентрацията и продуктивността трябва да са винаги на ниво. Brother обяснява значението на тихата работна среда и по какъв начин тя може да бъде постигната с монохромните лазерни принтери на марката.

Идеята за разработка на възможно по-тихи устройства е залегнала още при проектирането на актуалното поколение лазерни принтери и мултифункционални машини, които се отличават с най-ниски нива на шума. Всички модели от серията L2000 и гамата tonerbenefit, предназначени за малки и домашни офиси, работят при нива под 50dB – границата, под която щатският департамент по труда класифицира офиса като „тих“.

В ерата на отворените офис пространства, модерното работно място може да бъде изпълнено с разсейващи фактори, които се „състезават“ за вниманието на сетивата на служителите и им пречат да се фокусират върху текущата задача.

Глобално проучване на Oxford Economics заключава, че повече от 1200 респонденти споделят, че фоновият шум намалява удовлетворението на работното място. Освен това, 64% заявяват, че блокирането на шума и разсейването увеличава тяхната продуктивност, а на 48% това позволява да се фокусират върху задачата, която им предстои.

Разбира се, отворените офиси имат своите предимства – като например по-добро взаимодействие между екипите и възпитаване на корпоративна култура – но това често е за сметка на тихите кътове за размишление и анализ. Затова е много важно по всякакъв начин да се предотврати внасянето на допълнителен шум в работната среда. От друга страна принтирането, копирането и сканирането са дейности, без които съвременният бизнес е немислим, така че трябва да бъде намерена златната среда.
 

Принтери, които не замърсяват със шум
Точно такова решение е актуалната линия от монохромни лазерни устройства Brother, която поддържа тишината в офиса, без да прави компромис със скоростта на работа и не за сметка на цената.

Ниското ниво на шум се постига с лазерна технология, при която се използват два лъча за създаване на изображението. Това позволява да се намали скоростта на лазерния мотор и съответно шума, който той генерира. В резултат, моделите от тази гама имат минимален принос към нивата на шум при работа, което прави фокусирането върху важните задачи много по-лесно. Така се осигурява и по-голяма гъвкавост по отношение на разполагането на устройствата и се спести още време чрез скъсяване на разстоянието до служителите.

Печатът с нисък шум е от полза не само за офис средата, но и за околната среда, тъй като използва и по-малко енергия. Същото важи и за консумацията на тонер, която е по-малка благодарение на режимите ”eco” и “toner saving”. Затова моделите от серията L2000 неслучайно притежават сертификати ENERGY STAR, Blue Angel и Nordic Swan.