fbpx Оцеляване в офиса през лятото | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Оцеляване в офиса през лятото

Оцеляване в офиса през лятото

Вашите приятели пускат снимки в социалните мрежи на на всеки час от морето, планината, басейна..., а вие сте офиса и задачите ви чакат. За съжаление все още няма как да се телепортирате на плажа, но няколко свежи идеи могат да направят по-приятни дни в офиса. Все пак ако вие не отидете при лятното настроение, то може да дойде при вас.

Студени напитки и плодове

Енергизирането може да започне с освежаващи напитки в комбинация със сочни сезонни плодове. Няма да ви коства почти никакви ресурси, а ще ви донесе свежа глътка…и хапка. Ако не го правите самостоятелно, а навиете колегите в офиса да се присъединят към вас, ще е още по-приятно. Малко са нещата, които са по-хубави от плодова закуска и фрапе в горещ работен ден през август.

Музика

Музикалното оформление е друг начин, за да влезе лятото в офиса ви. Ако имате възможност да осъществите това, препоръчваме ви да намерите легален стрийминг на музика. Има много безплатни програми, от които може да изберете плейлист или да си направите свой, който да подхожда на атмосферата на работното място. Предлагаме и нещо по-нестандартно - да пуснете онлайн платформа, която възпроизвежда шума на морските вълни – в интернет има доста сайтове, така че няма да се затрудните в намирането им. А в тях самите има различни категории не само за любителите на морето. Друг вариант е слушането на радио.

Задачи с концентрация

Наясно сме, че не става само с ядене – трябва и акъл…или в случая концентрация. Всеки има в работния си to do list (от англ. език списък със задачи) различни ангажименти, които изискват по-голяма съсредоточеност и тишина. Отпускарският период, когато в офиса е по-спокойно, е идеалното време те да бъдат отметнати. Това е полезна опция за работните места, на които няма помещение за релакс и често е доста шумно.

Филмов следобед

По-горе казахме, че малко неща са по-приятни от плодове и освежаваща напитка – е, идеята за филм след работния ден може би ги надминава. Организирайте се заедно с колеги - изберете разтоварващ филм и се отправете към конферентната зала. Добра алтернатива на пълните и задушни салони – по-комфортно, спокойно и весело. Филмовият маратон може да бъде придружен отново с апетитни плодови плата, пуканки, освежаващи коктейли или каквито други вкусни изкушения пожелаете.

Среща навън

Не можете да избягате от дневните задължения като срещи и дълги, скучни оперативки, но можете да промените техния формат. Ако времето навън е слънчево и приятно и вашият събеседник не е крайно против, то вариантът да бъдете навън е страхотен. Разбира се, това е опция, когато за срещата не са ви необходими купища документи или мултимедийни устройства (защото не е особено забавно да влачите със себе си лаптоп и тонове хартия). В случай, че вашата ситуация е подобна, а искате все пак да уловите няколко слънчеви лъча, може да предложите на колегите да проведете седмичната оперативка навън в градинката до офиса или на терасата, ако имате такава. Нямате представа колко вдъхновяващо и тонизиращо ще ви се отрази.

Лятна офисна визия

Ако всичко изброено дотук ви се струва невъзможно или трудно за изпълнение – спокойно, от следващото може да се възползва всеки. Вмъкнете лек морски елемент във вашата офисна визия и със сигурност ще се почувствате по-добре от факта, че все още не сте на плажа. Вярно, че при жените е доста по-лесно – тематични аксесоари или сини райета, но и мъжете могат да изберат вратовръзка с морски детайли и летни мокасини.

 

 

Facebook коментари