fbpx Като Фелини със SONY Xperia XZ2 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Като Фелини със SONY Xperia XZ2

Смартфоните все по-малко се използват като телефони и все повече като камери. Така и аз хванах в ръка гладката повърхност с елегантно извит гръб на флагмана на SONY Xperia XZ2 и не го пуснах две седмици, прекарани в много снимки и видеа. Определено това е най-красивият модел, който особено в този син цвят стои много изискано. Здрава повърхност, изградена с Corning® Gorilla® Glass 5 и метална рамка за по-голяма издръжливост и първокласно усещане (признавам, че го изпуснах по недобър начин  – нищо му няма!). Той е с леко по-голям - 5.7” HDR Full HD+ 18:9 дисплей, което веднага дава друга видимост на екрана и особено при гледане на сайтове и филми има много сериозно значение. 

 

По данни на производителя XZ2 смартфонът е устойчив на намокряне и разливане – не съм го изпускала в морето, защото винаги имам едно наум, но пък пое достатъчно солени пръски, докато гребяхме с каяка и не спирах да снимам.

 

Това, което е новост за смартфон изобщо, е възможността за 4K HDR видеозаснемане, което предлага усъвършенствана 19 MP Motion Eye камера. Заедно с това е прибавена и функция за видео заснемане на супер бавен каданс с 960 кадъра в секунда, налично вече във Full HD резолюция (в предишните премиум модели беше 720 р). Тоест докато снимате любимия си например, как плува в басейна, може да направите страхотен забавен кадър, как изважда и замахва с ръката, от която бавно се стичат водни капки – като на профи филм! 

 

Смартфонът предлага и някои много яки фотографски функции с интелигентно управление, като Предикативно заснемане (Predictive capture), която засича движение или усмивка и започва да прави снимки, преди да сте натиснали бутона на затвора, за да не пропускате усмивка или изненадващ момент; Снимане чрез разпознаване на движение и усмивка – Smile & Hand shutter и Autofocus burst (той проследява и улавя последователно серии от движещи се обекти с ясен фокус, за да няма повече размазани снимки с движение). Малко фантазия в сценария и монтажа, и сте готови да се превърнете в скромен Фелини…

 

Много важен момент е, че XZ2 е оборудван с най-новата и мощна мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon 845, която осигурява отлична производителност на батерията (до 30% по-бърз процесор спрямо предишни модели Xperia).

Мощната 3180mAh батерия, която освен това има и режими Smart Stamina, STAMINA mode, Battery Care и технологията Qnovo Adaptive Charging, позволява да „издевателствата” цял ден над машинката и тя безкомпромисно да ви служи. И то в продължение на времето.