fbpx Коника Минолта България представи решенията за дигитална трансформация на компаниите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мениджърите споделят, сезон 9

Коника Минолта България представи решенията за дигитална трансформация на компаниите

На специално събитие, организирано от Коника Минолта България в партньорство със сп. твоят БИЗНЕС и проектът ни „Мениджърите споделят“ сред красивата атмосфера на Шато Копса бе коментирана актуалната тема за дигиталната трансформация на компаниите. В днешно време, когато скоростта и устойчивостта са едни от основните жалони за развитие на бизнесите, тя е залог за конкурентоспособност.

На семинара присъстваха представители на компании от различни бизнеси в България, а експертите от Коника Минолта България представиха как иновациите са в основата на японската компания с вече 140 годишна история и как изграждането на интелигентно свързано работно място е новият дигитално трансформиращ модел на работа.

Какво предлага интелигентно свързано работно място на Konica Minolta?

Интелигентно свързано работно място включа 360 градуса решения, които оптимизират времето, намаляват разходите, увеличават работоспособността. В него се включват оптимизация на печатните процеси, интелигентно видеонаблюдение, дигитални работни процеси, управлявана инфраструктура, облачни услуги, дигитален архив.

Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта България

Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта България разказа повече за присъствието на компанията в страната. Към днешна дата клиентите са над 2200 и са внедрени повече от 700 дигитални процеси. Имплементирани са над 250 интелигентни решения за видеонаблюдение. Само през 2021 г. са дигитализирани 375 процеса в 63 компании, като 28% са средномесечно спестените разходи за над 300 компании чрез аутсорсинг на офисния печат.

Инсталирани са 341 IoT камери с аналитики, които дават информация и автоматизират процеси. 9500 са дигитализираните HR досиета, като 8 милиона са дигитализираните страници, от които са извлечени автоматично над 24 000 000 данни. Всичко това води до повече от 12 хил. тона спестени CO2 емисии, 385 Kw/h спестена електроенергия на месец и 20% освободени часове за служителите на клиентите на Konica Minolta.

M-Files

За да подпомогне компаниите по пътя към дигиталната трансформация, Konica Minolta, в партньорство с M-Files, предлага ефективен начин за управление на документния поток. Решението дава възможност да се премахнат напълно или частично хартиените документи, като предлага електронен регистър на документи и автоматизиране на бизнес процесите. В същото време гарантира сигурност на достъпа до информация само за упълномощени потребители.

Според проучване относно ползите и резултатите от дигитализацията, служителите на компании, които са внедрили решение за автоматизация на процесите си, спестяват средно по 3 ч. в управлението на документите си всяка седмица, а дните за обработка на фактури са намалени значително - от 20,8 на 3,8 дни.

Атанас Патарчанов, IT Business Relationship Manager в Загорка АД

Гост на събитието беше Атанас Патарчанов, IT Business Relationship Manager в Загорка АД, който сподели какви са били предизвикателствата пред компанията и как благодарение на внедряването на M-Files от Коника поетапно са дигитализирани множество процеси, постигнато е централно управление на движението на документи, осигурен е бърз и лесен дистанционен достъп до тях, спестени са сериозни разходи за куриерски услуги, както множество часове работа. Сред подобрените процесите са управление на договори, одобрение на разходи, управление на кореспонденция, електронно трудово досие и HR процеси и др.

Системата M-Files е подходяща за малък и среден бизнес и предоставя възможността да се премахнат хартиените документни процеси, като се заменят с изцяло електронни такива. Софтуерът може да се инсталира и в облака, което минимализира първоначалната инвестиция.

Модерно видео наблюдение от Коника Минолта и MOBOTIX

По време на събитието Антон Крантев, мениджър „Бизнес развитие интелигентни видео решения“ в Коника Минолта България представи и смарт технологията за наблюдение от Konica Мinolta и MOBOTIX, като гостите можеха да видят на място някои от функциите на технологията. MOBOTIX далеч не е само камери за наблюдение. Системата анализира и обработва цялата информация без допълнителни работни станции и софтуер.

Антон Крантев, мениджър „Бизнес развитие интелигентни видео решения“ в Коника Минолта България

Тази технология е приложима в различни индустрии и производства до енергетика, логистика, хотелиерство, ритейл, здравеопазване, образование. Например, може да засече изпаднал в беда човек или изоставен съмнителен обект и да алармира. Може да следи поточна линия за качество на продукта в няколко параметъра. Осъществява термален скрининг на производството и сигнализира, ако има нарушения.

MOBOTIX може да отчита и индекс на щастие

Не на последно място може да определи приблизителна възраст на човек и да измери неговия индекс на щастие, което е много полезно в ритейл сектора. Именно в тези функции можеха да се убедят присъстващите, а Стоян Канев, CIO на Булметал АД сподели как е внедрена технологията в производствената база, какви функционалности използват и защо именно нея се предпочели.

Стоян Канев, CIO на Булметал АД

Благодарение на високопрецизните мегапикселови видео сензори, една камера с два обектива може да замени осем конвенционални камери.

След презентационната част гостите имаха възможност да се срещнат отблизо по време на динамичен тест драйв с трите свята на Volkswagen в лицето на най-новите топ модели на марката – мощният Touareg R eHybrid с 462 к.с., напълно електрическият спортен ID.4 GTX и Arteon Shooting Brake.

Моделите бяха представени лично от Нестор Несторов, бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили. 

В слънчевия ден сред красивата природа на Подбалкана участниците в събитието изпитаха в реалност възможностите на автомобилите. 

Денят приключи с дегустация във винарната на Шато Копса с подбрани вина от различни реколти

снимки: Светослав Ханджийски