fbpx Кой ще стане сомелиер на 2012 г. у нас? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кой ще стане сомелиер на 2012 г. у нас?

На 3-ти октомври ще стане известен най-добрият сомелиер на България за 2012г., след като приключи финалният етап на надпреварата. За последния етап на конкурса се класираха Живка Тренчева от ресторант „Пасторан” и Георги Михов – ресторант „Резиденс”, София; Вихрен Велков, ресторант “Четири сезона”, Пловдив; Владислав Димитров, ресторант „ Голдън Тюлип”, Варна. На официалната церемония „ Катаржина Естейт” ще връчи специални награди за финалистите и победителя от националния конкурс.

Победителят ще представи България на Европейското състезание през 2013г, както и ще има възможност да се кандидатира за участие на Световния конкурс за "Най-добър сомелиер на света" през 2016 година.

Партньорството на Българската асоциация на сомелиерите и изба Катаржина Естейт се изразява в съвместната подготовка на конкурса и обучението на сомелиерите, с цел повишаване на техните познания, умения и насърчаване на изявите им в професионалното им поприще. Общата идея на организаторите е да се повиши културата на винопотреблението и респективно консумацията на вина в страната. Също така и да се ползват уменията на най-добрите сомелиери за промотиране на българските вина в други държави по време на международни конкурси, симпозиуми, изложения и др.
По време на официалната церемония ВИ „Катаржина Есдтейт ще представи двете си нови червени вина Еncore Malbec и Le Voyage – Cabernet Franc & Syrah.