fbpx Левовите кредити са предпочитани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Левовите кредити са предпочитани

Левовите кредити са предпочитани

Ако търсите ипотечен кредит проучете още един път всички услония по него, за да не останете неприятно изненадани. Специалистите от Кредит Център дават няколко полезни насоки.

- Когато търсите информация за ипотечен кредит, използвайте няколко източника или се доверете на професионален консултант – много често се оказва, че офертата, която сте избрали, не е най-добрият вариант за вас на пазара. Правилният избор на ипотечен кредит може да ви спести доста средства и да ви предпази от евентуални проблеми в бъдеще. Сравнявайте условията прецизно и бъдете внимателни за всички детайли - не е достатъчно да сте наясно единствено с лихвата.

- Съберете цялата информация за пълното оскъпяване на ипотеката.
Ако купувате жилище с кредит за над 80% от стойността му, направете предварително оценка на имота, за да сте сигурни, че тя ще е достатъчна за финансирането, което искате. Не капарирайте имота преди да сте се уверили, че банката ще ви отпусне необходимата сума.

- Заделете си достатъчно средства за съпътстващите разходи – покупката на имот с кредит е свързана със значителни допълнителни разходи – нотариални такси, местен данък, такси по отпускане на кредита, застраховки, брокерски комисионни и др. Ако не предвидите тези разходи, които понякога достигат до 8 – 9% от стойността на имота, който купувате, може да се окажете в доста затруднено положение и да се наложи да търсите спешно допълнителни средства в последния момент.

Месец юли е бил сравнително активен за пазара на ипотечно кредитиране, което е продължение на тенденцията интересът към ипотечните кредити през лятото на 2013 да бъде по-голям спрямо предходните няколко лета. Забелязва се тенденция, че все повече хора тегляг кредити в лева. Причината, според експертите, е, че условията по кредитите в лева се подобряват по-бързо в сравнение с тези по кредитите в евро, както и че при изтеглянето на левов кредит отпада необходимостта от превалутиране на месечната вноска, когато доходите на потребителите са в български пари.

По данни на www.creditpoint.bg нарастващият интерес към потребителските кредити, започнал в началото на лятото, продължава и през юли и август. Основният мотив за теглене на потребителски кредити остават належащите ремонти на домовете, следван от рефинансиране на натрупани по-малки задължения, допълване на средства за покупка на недвижим имот, покупка на ново обзавеждане и др. Очакванията на консултантите е този интерес да се запази и през следващите месеци до края на годината.

Facebook коментари