fbpx Lidl поставят нов тренд на пазара на дрехи у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Lidl поставят нов тренд на пазара на дрехи у нас

Lidl поставят нов тренд на пазара на дрехи у нас

Търговските веригите все повече разширяват асортимента и то с артикули, които навлизат и в модата. Лидл България намира успешен начин, по който да й отговори на тази тенденция с  общо 7 текстилни марки, като опровергава схващането, че качествени и стилни дрехи можеш да купиш единствено в специализираните магазини.

Собствените марки текстил на Lidl покриват изключително богато разнообразие от предложения – като се започне от бебешката линия Lupilu и дрехите за деца и юноши под марката Pepperts, мине се през висококачествените дамски и мъжки линии – Esmara и Livergy, които освен стилни, ежедневни и спортни дрехи, имат и серия за бельо – и се стигне до марките Crivit – специална серия за спорт и активна почивка, както и до най-новото попълнение – собствената марка текстил за дома под името Meradiso.

„Нашите собствени марки текстил се отличават с отлично качество, добра цена, богато разнообразие и са изцяло в духа на актуалните модни тенденции. Да не забравяме и факта, че хората ги намират по бърз и ефективен начин – докато правят ежедневното си или седмично пазаруване. Така при нас клиентите могат да намерят едно изключително конкурентно предложение за „умно“ пазаруване, което в днешното забързано ежедневие е важна алтернатива, защото не само пести средства, но пести и време“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

 

Успешната формула на текстилните предложения в Lidl се затвърждава и от цифрите. За последните три години компанията е отбелязала ръст от 39% в продажбите си на текстил. Несъмнено една от основните причини за добрите резултати е безкомпромисното качество на 7-те собствени марки текстил на Lidl. То се гарантира от немския изследователски институт Hohenstein, превърнал се в институция за производителите на текстил не само в Германия, но и в световен мащаб. Hohenstein e семейна компания със 70-годишна история, където ежедневно се тестват десетки различни показатели за  качество.

“Важен гарант за качеството на нашия текстил е самият процес на тестване, който започва още на ниво мостри на продуктите и преминава през всички етапи на производството, докато достигне до крайните тестове на готовите продукти”, обяснява Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България и главен експерт по текстила в компанията.

Тестовете на института Hohenstein са за здравина и устойчивост на материята, точност на размерите, безопасност на всички елементи на дрехата, функционалност, водоустойчивост и много други показатели. Сред най-интересните факти е начинът, по който се гарантира точността на размерите – това става чрез 3D модели, разработени на базата на взети мерки от 18 000 реални хора – от бебета до възрастни. Здравината и устойчивостта пък се гарантират след серия от разнообразни тестове на платовете, конците и дори копчетата и циповете на дрехите. Също така, в института Hohenstein всяка дреха се изпира с основните познати марки перилни препарати на пазара. В него има и помещение, което симулира различни климатични условия – от много ниски температури през силен вятър и проливен дъжд, за да може крайният потребител да разчита на дрехите си дори в най-екстремни условия.

Освен сертификат за качество, институтът Hohenstein гарантира и “Нежност към кожата” със специален допълнителен сертификат. Така сертификатите от Hohenstein, заедно с високите критерии и изисквания на Lidl, осигуряват двойна гаранция за качеството на текстила, който веригата предлага.

 

Facebook коментари