fbpx Лятна омая с RUSALIi | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лятна омая с RUSALIi

Заедно с винарска изба „Рупел” ви предлагаме да погледнете към лятото през чаша охладено вино от най-новата серията RUSALIi. Тези бели вина и розета са бижутата на избата. Носят красивото име, идващо от русалийските игри, които се танцуват всяка година на лозето на избата като ритуал за плодородие, здраве и благодат. Танцът винаги се съпровожда от характерните за село Долно Спанчево (на изток от Петрич) тъпан и зурна, както и меч като атрибут на танцьорите. Така  във вината присъства и фолклорен елемент от района.

RUPEL-RUSALIi Tamianka 2017

Сортове: Тамянка
Реколта: 2017
Тип вино: Бяло сухо вино
Регион: Долината на Струма
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Да се сервира: 9 -11 °C

Виното е със светъл, златист и бистър цвят, със  сочен и съблазнителен нос. Ще усетите фин мискетово-тамянов аромат, с нотки на сушена смокиня, сухи цветя, градински чай и лайм. Тялото е гладко и нежно, с приятна свежест, а послевкусът дълъг и плодов.
Кулинарни идеи: Виното е подходящо в съчетание с рибни ястия , суши, бели меса, различни видове сирена, свежи зеленчукови и плодови салати.

 

RUPEL - RUSALIi Anita rose 2017

Сортове: Сан Джовезе х Каберне Совиньон х Мелник 55
Реколта: 2017
Тип вино: Сухо вино розе
Регион: Долината на Струма
Алкохолно съдържание: 13.5 об. %
Да се сервира: 10 -12 °C

Когато погледнете към виното ще останете очаровани от красивия бледорозов цвят, с брилянтен блясък. Средно тяло, с нежен, богат и атрактивен аромат на черешов сироп, шипка и тютюнево листо. Вкусът е елегантен, плодов, с приятна свежест, изключително дълъг финал с мек и нежен плодов послевкус.
Кулинарни идеи: Виното е подходящо в съчетание с пикантни летни блюда, салати, сьомга, десерти както и самостоятелно.