Любов от пръв поглед

етикети: 

Щом моите колеги мъже не криеха възхищението от автомобила (обикновено не се поддават на емоции, поне не гласно), то повече от ясно ми беше, че Evogue ще има страхотен успех. А аз си мислех, че са направили дамски 4х4, който да „удари” нежната половинка в сърцето, така, че да се влюбят в него от пръв поглед. Само че, се оказа, че и мъжете не издържаха на въздействието. Още преди да пристигне в България в края на септември, квотата му за годината беше продадена! За тази година е почти същото състояние, като клиентите са готови да чакат до 8 месеца за дадена модификация. Това се казва любов! И има защо.

Evoque е най-компактният, най-лекият и в същото време най-иновативният автомобил, произвеждан някога от Range Rover, достоен да го поставимв клас „висша мода”. Изящен и луксозен, той не е само едно бижу, с което да се демонстрира положение и класа, а и един истински представител на Range Rover, без компромис в традиционните 4х4 качества.
Range Rover Evoque се предлага в две версии – с 3 и 5 врати. При версията с три врати на втория ред има две отделни задни седалки, но при желание, може да бъде поставена и обща седалка.

Петвратият модел е още по-интересен, защото предлага повече практичност при достъпа в купето и особено като семеен автомобил ще бъде по-удобен. Освен това линията на покрива е с 30 мм по-висока. Тези 3 сантиметра са от съществено значение за увеличеното място за главата и раменете за пътниците на задната седалка.

Всичко в Range Rover Evoque е подчинено на респектиращо присъствие, различно от масата. Моделът се предлага с три дизайнерски теми (а не традиционно казаното ниво на оборудване) - Pure, която излъчва чистото съвършенство, другата е Prestige и както можем да се досетим залага на лукса и спортистът се проявява в темата Dynamic. Всяка тема има специфични детайли и елементи, които отговарят на концепцията и, но всичките са с най-високо ниво на оборудване и комфорт.

Темата Pure представлява оригиналната концепция. Отвън моделът се отличава ярси, лъскави черни детайли по задния капак и по средната линия на автомобила. Погледът привличат и стилните елементи по вътрешните панели на вратите както и модерните 18-инчови джанти Sparkle Silver. Седалките са облицовани с мека кожа, а централната конзола е масивна, с матиран алуминий. 8-инчов дисплей с висока резолюция и touch скрийн екран показва навигацията и аудио информацията, климатичната инсталация, както и други данни. Стандартното оборудване включва още подгряване на предните седалки, които са регулируеми в 6/4 посоки, а шофьорската при купе варианта е електрически регулируема, с памет), Bluetooth, Cruise Control.
В системите за безопасност са включени помощ при потегляне по наклон Hill Launch Assist, сензори при паркиране на заден ход, системата за управление в офроуд условия Terrain ResponseTM и системата която подпомага спускането по наклон Hill Descent Control.

В темата Prestige луксът е на почит може да се открие във всеки елемент. В екстериора правят впечатление предната решетка, въздуховоди на предния капак в Atlas, както и страничните въздуховоди, лайстни под страничните стъкла, Xenon светлини с автоматично регулиране на светлинния сноп. Като бижута са 19-инчовите джанти Diamond Turned. В купето фината кожа „Оксфорд” в топли цветови, облицовките от дърво, постелки с подходяща форма и хромирани прагове дават излъчването за висока класа. Металикът при боята е стандарт. В тази версия автомобилът разполага с HDD сателитна навигационна система с възможност за преодоляване на задръствания и гласов контрол. В помощ са камера и сензори за паркиране и автоматични фарове и чистачки за предното стъкло.

Спортната темата Dynamic се отличава още на пръв поглед, като най-придирчивите могат допълнително да поръчат версия Dynamic Plus. Зашеметяващите спортни червени седалки обещават адреналин. Специалната кожена тапицерия “SPORT” Windsor, ел. Регулируемите в 8 посоки предни седалки, шофьорската с памет придават истинско спортно присъствие на Evoque. Специалните елементи по бордното табло, Satin Brushed Aluminium елементи по средната конзола и облицовката на тавана Ebony довършват картината. Спортистът е обут с 20-инчовите джанти Sparkle Silver.

Range Rover Evoque предлага с богат избор от двигатели – бензинови и дизелови с шестстепенни механични или автоматични скоростни кутии. Освен това може да се избира модел с 2WD (предно предаване) или 4WD (4х4). Двигателите се разполагат от 150 до 240 к.с.

Evoque е един от 40-те нови продукта, които ще бъдат представени в следващите 5 години от Jaguar и Land Rover.

Facebook comments