fbpx Мениджърите споделят – част IX | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мениджърите споделят – част IX

Мениджърите споделят – част IX

Проект на списанието

В проекта ни „Мениджърите споделят“ днес ви представяме две дами, които с много упоритост, професионализъм и харизма доказват, че могат да бъдат успешни в бизнеса. Вижте какво споделиха Гергана Тодорова, собственик на консултантска къща „Ивана“ и Галя Дойчинова, изп. директор на Лазурит 94.

 

Гергана Тодорова
собственик на консултантска къща „Ивана“

Осъзнай своя собствен стил на мениджмънт и го използвай в твоя полза. Разбери какъв тип мениджър си - либерален, демократичен, харизматичен, точен или пък може би изпълнителен. Не трябва да забравяме, че нашите клиенти също са различен тип хора и трябва да развием у себе си усет и умения, за да общуваме ефективно с всички тях. Бизнесът ежедневно трябва да се „облича” според условията и обстановката. Важно е да имаме ясна визия за фирмата, за да можем да взимаме правилните управленски решения. Точната оценка за таргет групата на клиентите и как да я достигнем също е сред задължителните неща, към които да се стремим. Важно е да подберем  клиентите си така, че техният манталитет да съвпада с нашия. Добрата енергия във фирмата е пряко свързана с нашия успех.  Трябва да отделим специално време за изграждане на организационната култура на фирмата. Насърчавайте и развитието на менторска култура и среда, в която всеки да служи за пример на другите. Това ще сплоти екипа и ще го направи успешен.
 

Галина Дойчинова
изп. директор на Лазурит 94

Успешността на една фирма е да върви по ясно начертаните стандарти. Ние имаме късмета 20 години да работим с един от лидерите в авторепаратурния бранш (немския концерн BASF) и най-важното беше, че взимайки техните правила, не ги побългарихме, дори понякога да бяха трудни в родни условия ги спазвахме стриктно. Аз мисля, че едно от най-важните правила е да се инвестира в обучението на хората. Тази инвестиция се връща, като дава стабилност на бизнеса. Защото в нашия бранш с бай Пешо бояджията, който ти казва: „Ти ли ще ме учиш?“ -  няма как да се върви напред. А технологиите вървят с огромна скорост напред. Преди 12 години положихме много усилия и създадохме професионално училище към техникума „Херни Форд“ в София. От него излизат кадри, които са готови за шефове на сервизи, застрахователи и други професии в бранша. Сега, в окото на бурята решихме да построим нов център по най-високите правила, внедрявайки най-високите технологии и ще създадем център за професионално обучение. За нашата 20- годишнина ще обучим от нулата 20 младежи, на които след това ще предложим и работа. 

Facebook коментари