fbpx MITSUBISHI представя в Женева eX Concept | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

MITSUBISHI представя в Женева eX Concept

етикети

На Международното автомобилно изложение в Женева 2016г., което започва на 3 март, MITSUBISHI MOTORS ще представи дебюта на MITSUBISHI eX Concept*. Европейската премиера на MITSUBISHI eX Concept идва във вид на компактен SUV, задвижван от ново поколение електрически задвижващи системи, осигуряващи в реални условия пробег от 400 км. Концепцията въплъщава темата на ММCmmk „Шофиране без граници – още една стъпка напред със SUV моделите и електрозадвижване”.

MITSUBISHI eX Concept е визия за компактен SUV, задвижван от ново поколение електрически задвижващи системи, с отлични екологични показатели, впечатляващ въртящ момент, плавно ускорение и почти безшумна работа. Задвижването е с Twin Motor 4WD и има интегрирани системи за контрол на динамиката на автомобила S-AWC, които осигуряват прецизно управление и превъзходна стабилност на автомобила. В съчетание със съвременните технологии за свързан автомобил и активна безопасност това осигурява възможности за полуавтономно шофиране по магистралите, както и възможности за безпилотно маневриране при паркиране на автомобила.

Новото поколение електрическа задвижваща система на MITSUBISHI eX Concept съчетава второ поколение високо ефективна батерия с голям капацитет с компактни мощни електромотори (преден и заден). Тази конфигурация не само олекотява и повишава ефективността на електрическата система за захранване, но и намалява теглото на самия автомобил, благодарение на което пробегът достига до 400 км. Електромоторите по 70 kW всеки, които задвижват предните и задните оси, осигуряват обща мощност от 140 kW, която позволява на пътуващите в автомобила да се наслаждават на уникалните за електрическата задвижваща система въртящ момент и плавно ускоряване.

Системата Twin Motor 4WD дава мощност на четирите колела с помощта на интегрираната система за контрол на динамиката на автомобила S-AWC, която използва спиране за контрол на предаването на въртящ момент на предните колела и електронно управляван механичен компонент Active Yaw Control, който активно варира разделянето на въртящия момент между задните колела. При AYC системата контролира разделянето на въртящия момент между задните колела и помага на шофьора да следва по-точно избраната от него линия, като постига по-голяма стабилност на автомобила.