fbpx Модата на „П“-тата… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Модата на „П“-тата…

Е, можеха да са всички букви естествено, но понеже в българската политика се появиха твърде много „П“-та, сега ще се фокусирам върху моята формулировка, която лансирах още преди повече от година, докато пишех „Пет минути до утре.“

И да знаете, тези три „П“-та са далеч по-важни от всякаква политика – прецизност, почтеност и проактивност. За мен това е най-важното в днешния модерен бизнес и като че ли е възможно най-кратката формула на успеха.

Естествено – прецизността е супер важна. Има един български, пък вероятно и не само, синдром, който често наричам правилото на „90-те процента“. Свършва си някой работата недоизпипано, на има-няма 90%, идва с широка усмивка при теб и бодро докладва: „Готово е!“. Е, то е ясно, че това е недовършена работа или съвсем не прецизна. Такъв бизнес естествено принадлежи на миналото.

Не знам дали трябва да обяснявам колко е важно второ „П“ – почтеността. В крайна сметка социалните медии ни дадоха и още едно огромно предимство – прозрачността и вече на всички ни е ясно, че само този, който е прозрачен, разбирай – почтен, може да има бъдеще, пък и настояще.

И накрая, въпреки, че спокойно може да бъде и в началото – проактивността във всеки. Запомнете – във всеки бизнес означава единствено и само иновации, творчество и желание за развитие.

Прибавете към това и „щипка“ много работа и постоянство, и бъдете сигурни, че бизнесът ще върви добре. Защото модата на буквите може да отмине или да дойдат други, но успехът трябва да остане.