fbpx Национален ден на добрата дума отбелязваме на 15 септември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Национален ден на добрата дума отбелязваме на 15 септември

Конкурсът „Сайт на годината“ за шести пореден път отбелязва инициативата „Национален ден на добрата дума“ със съдействието на Фондация за активно развитие на уеб в България. Навръх откриването на новата учебна година на 15 септември, кампанията с кауза призовава създателите на дигитално съдържание и уеб да бъдат посланици на позитивната дигитална култура и добър пример за подрастващите, като не подхранват и в същото време осуетяват езикът на омразата в онлайн пространството.

Манифестът на „Добрата дума“ е отправен също към широката публика, но и към хората, които професионално се занимават с образование, медии, комуникации, общество и политика. „Обидата не е аргумент“ и „Ти си това, което публикуваш“, са част от посланията в манифеста на инициативата.

Призивът е отправен и към участниците в „Сайт на годината“ - български уеб дизайнери и програмисти, създатели на сайтове и приложения, както и професионалисти, които приоритизират дигиталния образ на своя бизнес. По случай 15-ти септември, денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище, регистрацията за конкурса „Сайт на годината“ ще бъде с 30% отстъпка. Организаторите насърчават разпространяването на „Добрата дума“ в дигиталното пространство, а тя често води началото си от класната стая.