fbpx Нападатели и защитници | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нападатели и защитници

Има си малко романтика и образност във всяка една футболна риторика и затова често сравнявам цялата тази политическа бъркотия в България, пък и не само, с едно голямо игрище. Колкото и да се иска на политиците да бъдат нападатели, трябва много внимателно, но категорично да им кажа, че това не е тяхната роля в мача за по-добра България, която трябва да е много по-добро място за живот и правене на бизнес. 

Много лесно мога да припомня думите на легендарния испански премиер Фелипе Гонсалес, която обичаше да казва: „Не знам досега политик да е изкарал и един долар с работа в живота си - това прави бизнесът. Но ние, политиците трябва да се грижим тези пари да бъдат разпределяни справедливо в едно общество…“.

И ако се върна на футболните метафори, бизнесът във всеки един мач играе в нападението, вкарва „голове“, печели пари и ги реинвестира. 

Но за да може да прави това трябва да има добра защита, точно както във всеки футболен мач и тя трябва да идва от властта, от правителството от парламента. Точно те трябва да създават добра и свободна пазарна среда, за да може бизнесът спокойно да диша и да се развива. Защото мач без голове е само загуба на време и на тичане без резултат.