fbpx Най-активните почитатели на пивото са в Бургаски регион | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-активните почитатели на пивото са в Бургаски регион

Мъжете пият бира два пъти и половина по-често, отколкото жените, а най-активните почитатели на пивото са на възраст между 40 – 49 години. Това показва последно проучване на IPSOS България за миналата година. 27 % от активните консуматори разпознават бирата като натурален продукт. 35 % от тях определят пивото като продукт с много високо качество, а 44 % са запознати с факта, че при умерена консумация бирата може да е част от здравословния начин на живот и хранене.
61 % от редовните консуматори на бира считат, че кехлибарената напитка се съчетава добре с храни и се използва като важен елемент в кулинарията. Малко известен е обаче фактът, че пивото е една от напитките с най-ниска калоричност – в 100 милилитра бира се съдържат само 45 килокалории. Едва 14 % от всички запитани и 21 % от активните потребители знаят това, както и, че „биреното коремче” е само мит.

Според данни на Съюза на пивоварите в България (СПБ) през 2012 г. бирените компании в страната общо са реализирали 5 242 000 хектолитра пиво и са обогатили производствените си листи с 14 нови продукта.