fbpx Не си спестявайте годишното фирмено парти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лъчезар Божилов, собственик на VL Catering с няколко полезни съвета как фирменото парти да бъде по-евтино, но с по-добър ефект

Не си спестявайте годишното фирмено парти

В трудните икономически времена, когато всеки мениджър се опитва да съкрати разходите, като че ли съвсем не му е до фирмени празници. Но въпреки това трябва да се замислим, че много пъти неформалните събирания на екипа водят до много позитивни резултати за фирмата и за самите хора.

Тогава как с един куршум да уцелим два заека?
Ето съветите на Лъчезар Божилов, който вече над 20 години е в ресторантьорския бранш и в последните пет години развива и кетерингова дейност. Той разкрива няколко елемента, които могат да бъдат много полезни при организацията на подобно събитие:

1. Не правете икономия точно от фирменото парти – така клиенти и партньори, ще имат увереност, че сте финансово стабилни и кризата не ви е повлияла сериозно.
2. За служителите партито може да намали негативното въздействие от липсата на евентуални бонуси и премии.
3. Важен е избора на място – ако имате подходящо помещение направете парти и в офиса на фирмата – в декорацията може да се включат и всички служители
4. Ако решите все пак да наемете зала за да поканите партньори и клиенти – не винаги най-ниският наем е най-изгоден. Цената може да се увеличи значително, заради транспорта и наема на декорация, които ще са нужни за залата.
5. Може да реализирате сериозна икономия, ако сами си купите напитките от големите магазини или дори, ако са по-голямо количество - директно от вносители и производители.
6. Интересен и ефектен момент е, ако в обслужването включите служители в ролята на “сервитьори”. Това може да се превърне в елемент на коледна игра, а гостите ще се почувстват специално обгрижени. Е, все пак не разчитайте само на собствените сервитьорски умения. Трябва да има шеф-диригент и “втора цигулка”.
7. Менюто – по-добре търсете кетерингова компания, която не иска твърд куверт на човек, а такава, която може да изпълни и по-скромните ви желания.
8. Имайте предвид, че понякога по-малките кетерингови фирми могат да направят много по-качествено събитие от големите и утвърдени компании.

За контакти:
www.vlcatering.com
0896/66 10 60