fbpx Представяме Мария Денева, собственик на Life Music Agency (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме Мария Денева, собственик на Life Music Agency (ВИДЕО)

Мениджърите споделят, сезон 5, част 25

Представяме Мария Денева, собственик на Life Music Agency (ВИДЕО)

Мария Денева работи в един красив и елегантен бизнес, който е свързан с много емоции и преживявания. Създава агенцията си Life Music Agency през 2006 г. и предлага музикални услуги за специални корпоративни и частни събития. Как обаче се ражда един такъв музикален бизнес? И преди да ни разкаже, не без гордост споделяме, че всъщност Мери, както я наричаме, е била част от екипа на твоя БИЗНЕС.

"Преди 12 години, бидейки част от екипа на списанието, попаднах в корпоративната среда и това ми даде голям тласък да мисля в бизнес посока. Образно казано „първият патрон” беше изстрелян там. В началните години на изданието ние буквално учехме на терен как се прави бизнес. Страхотните статии, написани от специалисти от първа ръка, които бяха в основата на изданието, бяха реален учебник по бизнес. Радвам се, че тази концепция продължава и днес, и аз винаги с огромен интерес следя съветите на експерти и специалисти. Човек се учи цял живот!

Тогава установих, че в България реално музикален мениджмънт няма. Аз съм музикант, завършила съм Музикалната академия в София и свиря на флейта, езикът на музиката е другият, след родния ми, който разбирам със сърцето си и беше най-естествено да се насоча към музикалния мениджмънт, който обединява езика на бизнеса с този на музиката. Идеята ми беше да посъветвам един клиент как да направи събитието си, да му предоставя готово решение за него, визия за интонационната среда и конкретното място. Заедно с него създаваме нещо интересно и различно, и по този начин музикалният продукт има висока стойност.

Oще при самото създаване на агенцията имах ясна представа каква точно ще бъде нейната функция и дейност - музикални решения и изпълнения на музикални програми и артистични музикални пърформанси, за специални събития.  Това се случи през 2006 г. и по това време, тази услуга не беше развита, особено с  класически, салонни музикални състави. Не беше лека задача, да наложа идеята, че агенцията предлага музикални решения, а не просто триа или квартети, които  могат да бъдат реален инструмент, при изграждането на едно частно или корпоративно събитие.

Нашият бизнес продава емоции, затова и по време на икономическата криза от 2008 г. успя да оцелее. Всички си спомняме, че тогава компаниите изведнъж отрязаха бюджетите за почти всичко, но заделиха пари за събития, макар и в затворен кръг и по-малък мащаб. Просто защото в онзи момент хората и клиентите на компаниите имаха нужда от мотивация, нещо, което да ги разсее от тежките времена. А аз продавах именно положителни емоции. Музиката е велика сила, затова и успяхме да се задържим на пазара.

Моята цел бе да поставя салонната музика, която се изпълнява основно от класически инструмент, на мястото, което заслужава. За това създадох постоянен екип от музиканти, с които да работя. Това беше много важно решение, защото самите музиканти също предпочитат да работят с професионална организация, която да подготвя и договаря условията им на работа. Има специфични детайли, които трябва да бъдат предвидени, за ефективното протичане на едно изпълнение. И именно това е музикалният мениджмънт. За да може един музикант да разгърне пълния си потенциал и даде максимума от себе си, да свири с цялата си душа, трябва да има най-добрите условия.
Така работата с постоянен екип позволява да реализираме всякакви идеи - музикални възстановки от филмови сцени, десетки тематични програми, музикални пърформанси. И всяко събитие специално, важно и разгледано детайлно.

Нейните правила в бизнеса

Много често, се случва да реализираме проекти за конкурентни компании в един и същ времеви период. Затова имам желязно правило - винаги се подхожда индивидуално, с нужната конфиденциалност и уважение към всеки от брандовете. Иначе доверието може да отлети буквално като изсвирването на един акорд.

Точността е друг важен принцип – така трябва да подготвиш нещата, че цялата организация и необходима логистика да се случат точно навреме. Знаете, че преди събитие обикновено домакините са притеснени и нервни. Ние трябва да им дадем нужното спокойствие, че всичко е под контрол. Освен това нервността може да се предаде на музикантите, което допълнително нажежава обстановката.

Много често клиентите не могат да си представят, каква музика или инструменти, точно ще са най-подходящи за техния повод. Често се случва да искат неща, които по-скоро са абсурдни. В процеса на работа и разговори, когато се подходи с необходимото внимание, винаги се открива най-добрият вариант. Има и случаи, в които по време на самото събитие се установява, че са нужни промени, например времетраене на изпълнението, подредба на изпълненията и тогава трябва се действа на момента, според ситуацията.

Съпричастността е важна ценност в работата ми. Ние работим за празника на хората, работим с техните емоции. Нашите клиенти винаги искат да имат най-незабравимото и впечатляващо събитие и когато сме настроени на една вълна, се случват наистина чудеса. Именно тогава може да се усети истинско удовлетворение от работата. Когато вечер след събитие се прибера в къщи уморена и буквално изцедена от някое събитие, но съм видяла доволните лица и усмивки на клиентите съм истински щастлива и заредена за следващото събитие.

Изключителни партньори на проекта са премиум уискито Chivas Regal, автомобилите Volkswagen, премиум бранда дизайнерски мебели KARE Sofia, в чийто шоурум се провеждат и заснемат мениджърските срещи, българската технологична компания Team VISION Bulgaria.

 

Facebook коментари