Отпада носенето на маски, отварят за посещения парковете и планините

Отпада носенето на маски, отварят за посещения парковете и планините

 

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. В заповедта се казва: „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

Това стана след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

Също така отпада и забраната за посещения на паркове и планини отпада. Здравния министър Кирил Ананиев е възложил на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места.

От 3 май отварят за разходки големите паркове и природен парк „Витоша“, то съобщи столичния кмет Йорданка Фандъкова на официалния си страница във фейсбук. В неделя ще бъдат премахнати и лентите в големите паркове. Кметът обаче призовава гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете и подчертава, че остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

Facebook коментари