fbpx Поколението „Б“, като България… | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Поколението „Б“, като България…

Понеже поколенията започнаха да се „въртят“ твърде бързо всички ние се надпреварваме да им дадем някаква буква, която да ги характеризира – (Z) Зет, (M) Милениал,X, Y и какво ли не още, дори и аз преди години написах книга за Поколението “F”, но това вече е отминало. 

И сега знам, че всички мениджъри, които четат тези редове ще се съгласят с мен, че в компаниите ни идва едно ново и непознато досега поколение, родено както от пандемията, защото голяма част се завърнаха от различни държави, прогонени точно от нея, но и от един друг доста важен факт.  

Това е първото поколение, вероятно от поне половин век, което никога не е изпитвало никаква трудност, не е преживяло нито една криза, стрес или дори малък проблем. То е освободено от чувството „страх“, иска да постигне супер много за отрицателно време и ако може с не чак толкова много усилия. Това е прекрасно, защото винаги съм смятал, че точно тази комбинация ще дръпне светът напред, ще ни спести време и усилия, ще ни направи иновативни и в край сметка ще ни направо по-бързо част от европейски и световен пазар.  

Но точно в този пазар е големият и труден за отговор въпрос – той сега е толкова стагниран, толкова конкурентен и абсолютно непредвидим, че просто – на този етап – изключваме тази комбинация и трябва да я заместим с друга – много иновативен, упорит и последователен, и най-важното, резултатен труд.  

И ако ще му търсим име на това страхотно поколение, то е повече от ясно. Поколението „Б“, като България. Няма друга по-подходяща дума, всички сега гледаме точно него…