fbpx Получават 270 хил. лв. по схемата "Училищен плод" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Получават 270 хил. лв. по схемата "Училищен плод"

Получават 270 хил. лв. по схемата "Училищен плод"

125 кандидата, подали заявки през ноември и декември миналата година ще получат общо финансова помощ на стойност почти  270 хил. лева по схемата „Училищен плод” за учебната 2011/2012 година. В момента  тече обработката на подадените заявки за плащане в периода 1 – 10 януари 2012.

Бенефициентите по схемата трябва да подават заявки за плащане в областните дирекции на ДФ „Земеделие” в срок от 1-во до 10-то число на месеца следващ отчетния период, за който са кандидатствали. Заявките се приемат без санкция, ако са подадени до третия месец след отчетния период. Подробна информация за процедурата по подаването им е публикувана на електронната страница на ДФ „Земеделие” в раздел „Плодове и зеленчуци.”

Схема „Училищен плод” се прилага за втора поредна година. През учебната 2011/2012 от нея са се възползвали 947 учебни заведения със 121 804 деца. Схемата се прилага на територията на цялата страна в рамките на учебната година и обхваща децата от детските градини до учениците от ІV-ти клас включително. Бюджетът й е над 3,6 млн. лв., а средствата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и държавния бюджет.

Facebook коментари