fbpx Рапсодия в синьо или #bluetiful с DACIA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Рапсодия в синьо или #bluetiful с DACIA

Знаете ли какво е bluetiful? Не, не е писмена грешка на увъртяния английски. Това е красивият хаштаг на новата синя линия на Dacia, който толкова ми харесва, че мисля да си го открадна за личен това лято. Когато Гершуин е написал една от най-известните си творби „Рапсодия в синьо“ не си е представял морето (името на произведението идва много случайно, след посещение на една изложба), но аз слушам именно този шедьовър зад волана на Duster и пътуваме към морето, където на плажа ще посрещнем July morning.

 

С пазарен дял от 3,6% и 564 854 продадени автомобила (+10,4%) в Европа през 2019 г., Dacia е пример за истински бизнес успех от представянето на Logan през 2004 г. За да отпразнува 15 години от лансирането си в Европа, румънската марка представя специална лимитирана серия Blue Line и дебютен екстериорен цвят за марката – син „Метал“, за моделите Duster, Sandero Stepway и Logan MCV Stepway.
Всъщност новите версии предлагат дизайнерски декоративни елементи и още повече полезно оборудване, което прави автомобилите много по-изискани.

 

Базирана на ниво на оборудване Stepway за Sandero и Logan MCV и ниво на оборудване Prestige за Duster, лимитираната серия Blue Line се предлага в пет екстериорни цвята (шест за Duster).
Лимитираната серия предлага богато стандартно оборудване и полезни Dacia технологии, включително камера за заден ход и заден паркинг сензор, автоматичен климатик и 7-инчов сензорен екран с aудио-навигационна система Media Nav Evolution, която много точно ни закарва до модерния глемпинг „Гора“, в близост до Лозенец.

 

Синята Dacia е в абсолютен синхрон с кристално синьото и прозрачно Черно море. Веднага забелязваме 16-инчовите стоманени джанти със специални декоративни двуцветни тасове със син център, имитиращи алуминиеви джанти (17-инчови алуминиеви джанти със син център за Duster), страничната колона на вратата с черно лаково покритие (за Sandero и Logan MCV) и страничните огледала в черен цвят с лаково покритие.

 

Сините елементи присъстват и в купето и придават много изискан стил - специална текстилна тапицерия в черен и син цвят, декоративни елементи в син цвят по въздуховодите и дръжките на вратите, и черно лаково покритие на централната конзола (за Sandero и Logan MCV).

 

Dacia предлага и нов, двугоривен (бензин и LPG), трицилиндров двигател TCe 100 ECO-G за моделите Duster, Sandero, Logan и Logan MCV, като предлага подобрена производителност с максимален въртящ момент от 170 Нм от 2000 об / мин,

Автомобилите с този мотор работят или на бензин, или на пропан-бутан. Те са оборудвани с два отделни резервоара, един за бензин и един за пропан-бутан. С два пълни резервоара автомобилът има общ пробег от над 1000 км. Хубавото е, че бензин има навсякъде, а пропан-бутанът присъства в почти 80% от станциите в България.

 

Интеграцията на пропан-бутан в автомобилите е заводска. Още от своя дизайн, бензиновият двигател е проектиран да работи на гориво с пропан-бутан. Допълнителният резервоар за пропан-бутан, изработен от високоякостна стомана, е разположен на мястото на резервната гума, без да докосва резервоара за бензин.

Важно е да се отбележи, че с Dacia ECO-G няма да имате проблем с достъпа до подземни паркинги благодарение на безопасната система, включваща предпазен клапан, възвратен клапан и ниво на пълнене, ограничено до 80%.

Е, Лято 2020 в България може да бъде по-синьо и по-чисто, а изгревът в 5.35 ч на July morning ни обещава горещи и слънчеви дни.

 

Снимки: Рено-Нисан България