Реална връзка между бизнес и студенти

Реална връзка между бизнес и студенти

Университетът и водещи компании за ERP решения ще подготвят специални дискусии и срещи, в които младите хора от специалността „Бизнес информатика” ще имат реална възможност да се запознаят с ERP решенията за бизнеса и да ги изпробват.

На 10-ти март един от водещите партньори на ERP решенията на Майкрософт за България – компанията LLP Dynamics България, ще представи на студентите ERP система в действие. Системата ще бъде настроена с реални данни и примери от дейността на български компании и студентите ще могат сами да влязат в ролята на мениджъри или ключови потребители и да видят нагледно някои от ползите на тези системи. Бъдещите програмисти и системни интегратори ще получат практически познания за този вид решения и за тяхната ефективност в управлението на бизнеса. 

Ефективността на ERP системите е показателна за бизнеса и на студентите ще бъде дадена възможност да се запознаят с нея отблизо. През последните години броят на внедряванията намаля заради световната финансова криза, но според анализатори от тази година се очаква пазарът отново да се раздвижи. От тук започва и търсенето на квалифицирана работна ръка, като най-добрия начин е обучението на студентите и запознаването им с реални ERP системи да се проведе още в университета.

Facebook коментари